Dinar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nagara-nagara kang wernané ijo tuwa saiki isih migunakaké valuta dhinar, lan kang wernané ijo enom sadurungé migunakaké dhuwit iku. Nagara-nagara sempalan Yugoslavia ditampilaké ing kiwa ngisor.

Dinar (utawa b. Arab: دينار dīnār) iku valuta resmi kang dipigunakaké sapérangan nagara. Ing jaman biyèn, koin dhinar mas dipigunakaké wiwit mangsa Islam kanggo kagiyatan ijol-ijolan barang utawa jasa ing wewengkon kakalifahan. Panguwasa Islam iku sakjané nyonto dhuwit koin mas saka Kakaisaran Romawi Wétan (Bizantium), kang arané dēnārius auri.

Étimologi[besut | besut sumber]

Tembung dīnār dijupuk saka tembung δηνάριον denarion saka basa Yunani, lan sadurungé dijupuk saka tembung dēnārius saka basa Latin.[1]

Valuta resmi[besut | besut sumber]

Nagara-nagara kang migunakaké dhinar (utawa jeneng sing mèmper) kanggo valuta resminé, ya iku:

Nagara Valuta Kodhe ISO 4217
 Aljazair Dinar Aljazair DZD
 Bahrain Dinar Bahrain BHD
 Irak Dinar Irak IQD
 Yordania Dinar Yordania JOD
 Kuwait Dinar Kuwait KWD
 Libya Dinar Libya LYD
Cithakan:Country data Républik Makedonia Denar Makedonia MKD
 Serbia Dinar Serbia RSD
 Tunisia Dinar Tunisia TND

Galeri[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Oxford English Dictionary, 2nd ed., 1989, s.v. dinar; vèrsi online November 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dinar&oldid=1071678"