Dinar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nagara-nagara kang wernané ijo tuwa saiki isih migunakaké valuta dhinar, lan kang wernané ijo enom sadurungé migunakaké dhuwit iku. Nagara-nagara sempalan Yugoslavia ditampilaké ing kiwa ngisor.

Dinar (utawa b. Arab: دينار dīnār) iku valuta resmi kang dipigunakaké sapérangan nagara. Ing jaman biyèn, koin dhinar mas dipigunakaké wiwit mangsa Islam kanggo kagiyatan ijol-ijolan barang utawa jasa ing wewengkon kakalifahan. Panguwasa Islam iku sakjané nyonto dhuwit koin mas saka Kakaisaran Romawi Wétan (Bizantium), kang arané dēnārius auri.

Étimologi[besut | besut sumber]

Tembung dīnār dijupuk saka tembung δηνάριον denarion saka basa Yunani, lan sadurungé dijupuk saka tembung dēnārius saka basa Latin.[1]

Valuta resmi[besut | besut sumber]

Nagara-nagara kang migunakaké dhinar (utawa jeneng sing mèmper) kanggo valuta resminé, ya iku:

Nagara Valuta Kodhe ISO 4217
Flag of Aljazair Aljazair Dinar Aljazair DZD
Flag of Bahrain Bahrain Dinar Bahrain BHD
Flag of Irak Irak Dinar Irak IQD
Flag of Yordania Yordania Dinar Yordania JOD
Flag of Kuwait Kuwait Dinar Kuwait KWD
Flag of Libya Libya Dinar Libya LYD
Cithakan:Country data Républik Makedonia Denar Makedonia MKD
Flag of Serbia Serbia Dinar Serbia RSD
Flag of Tunisia Tunisia Dinar Tunisia TND

Galeri[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Dinar ing Wikimedia Commons.
  1. ^ Oxford English Dictionary, 2nd ed., 1989, s.v. dinar; vèrsi online November 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dinar&oldid=1071678"