Currywurst

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Currywurst
Currywurst & Pommes frites.jpg
Currywurst (top) lightly topped with curry and served with French fries
JinisBratwurst
Panggonan asalGermany
DigawéHerta Heuwer
Hawa ajanganhot
Woworan pokokPork sausage, curry ketchup
Buku masakan: Currywurst  Médhia: Currywurst

Currywurst ( cara Jerman: [ˈkœʁiˌvʊɐ̯st]</img> [1] ) yaiku panganan cepat saji sing asale saka Jerman sing kalebu kukus, banjur sosis daging babi goreng (basa Jerman: Bratwurst ) biasane dipotong dadi potongan cokelat lan dibumboni kari saus tomat, saos adhedhasar saos tomat utawa tempel tomat sing diwadhahi bubuk kari, utawa saus siap digawe bumbu kari lan rempah-rempah liyane. Piring iki asring disajikake karo kentang goreng .


Saiki, currywurst asring didol minangka panganan sing digawa metu / dibawa, Schnellimbisse (toko cemilan), ing restoran utawa " sendok berminyak ," kanggo menu bocah ing restoran, utawa minangka panganan ing dalan lan biasane disajikake karo kentang goreng utawa roti nggulung (Brötchen). Iki misuwur ing saindenging Jerman nanging utamane ing wilayah metropolitan ing Berlin, Hamburg lan Area Ruhr . Variasi sing cukup, kalebu ing jinis sosis sing digunakake lan bahan saus, ana ing antarane wilayah kasebut. Variasi umum kalebu tambahan paprika utawa bawang sing dicincang; Panganan panganan halal asring nyiyapake kari nganggo sosis daging sapi. [2] Asring currywurst didol ing kios panganan, kadang nggunakake mesin khusus kanggo diiris-iris, lan disedhiyakake ing piring kertas nganggo garpu kayu utawa plastik, umume garpu Currywurst . [3] Uga didol minangka produk swalayan supermarket kanggo disiapake ing omah, kayata Meica CurryKing.

Museum Deutsches Currywurst ngramal yen 800 yuta kari dipangan saben taun ing Jerman, kanthi 70 yuta ing Berlin wae. [4] [5] [6] Tanduran Volkswagen ing Wolfsburg duwe toko daging dhewe ngasilake kira-kira 7 yuta kari Volkswagen saben taun, lan akeh kanggo karyawan Volkswagen. [7] [8]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Duden, Curry. Accessed 2013-06-30
  2. "Berlin 24/7: What's the currywurst cult all about? | DW | 03.09.2017". DW.COM.
  3. "A Food Lover's Guide to Berlin". Condé Nast. 12 November 2014. Dibukak ing 9 January 2015.
  4. Horenburg, Berit (23 August 2002). "Hau wech". Motorrad. Diarsip saka sing asli ing 30 October 2013. Dibukak ing 23 October 2013.
  5. "Data and Facts" (PDF) (Press release). Deutsches Currywurst Museum. September 2013. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 29 October 2013. Dibukak ing 23 October 2013.
  6. "10 Things We Learned at Berlin's Museum Dedicated to Currywurst". Condé Nast. 17 December 2014. Dibukak ing 9 January 2015.
  7. Radomsky, Stephan (2016-02-19). "VW verkauft mehr Würste als Autos (VW sells more sausages than cars)".
  8. "Die Currywurst – das Originalteil wird 45! - Volkswagen inside". Diarsip saka sing asli ing 3 September 2018. Dibukak ing 3 September 2018.