Roti gulung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Roll
Bread rolls at a bakery.jpg
Bread rolls (lower bin) at a bakery
JinisBread
AjanganSide dish
Buku masakan: Roll  Médhia: Roll
Macem-macem gulung roti gaya Jerman
Gulung roti khas Austria, diarani "Kaisersemmel"

A gulungan roti iku sawijining olahan jinis cilik, biasane bunder utawa oblong saka roti dadi iringan meal (dipangan kosong utawa karo butter). [1] Gulung bisa disajikake lan dipangan kanthi lengkap utawa dipotong kanthi transversibel lan disandangi isi ing antarane rong bageyan kasebut. Gulung uga umum digunakake kanggo nggawe roti isi padha karo sing diasilake kanthi irisan roti. Masakan kasebut ditemokake ing umume masakan ing saindenging jagad. Ing Deipnosophistae, panulis Athenaeus (udakara 170 - udakara 230) nggambarake sawetara roti, kue, lan kue-kue sing kasedhiya ing jagad Klasik. [2] Antarane roti sing kasebut yaiku roti kue, roti madu lan minyak, roti arupa jamur sing ditutupi wiji poppy, lan spesialisasi militer kanggo roti panggang.

Preparasi[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Stein, Sadie (April 13, 2015). "Ode to the Buttered Roll, That New York Lifeline". The New York Times. Dibukak ing November 30, 2017.
  2. Chrysippus of Tyana gives a list of thirty kinds, without commentary (Toussaint-Samat 2009, p. 202).