Criminal Minds

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Criminal Minds
Criminal-Minds.svg
Genre Drama
Police procedural[1]
Digawé déning Jeff Davis
Diparagakaké Mandy Patinkin
Thomas Gibson
Lola Glaudini
Shemar Moore
Matthew Gray Gubler
A. J. Cook
Kirsten Vangsness
Paget Brewster
Joe Mantegna
Rachel Nichols
Jeanne Tripplehorn
Negara asal United States
Basa asli English
Gunggung mangsa 8
Gunggung episode 175 (dhaptar episode)
Prodhuksi
Kapernah Quantico, Virginia (setting)
Los Angeles, California (fileming)
Suwéné acara 42 minutes
Prodhuksi The Mark Gordon Company (2005–present)
Touchstone Television (2005–07)
ABC Studios (2007–present)
Paramount Television (2005–06)
CBS Paramount Television (2006–09)
CBS Television Studios (2009–present)
Pambabaran
Saluran tivi CBS
Format gambar 1080i 16:9 (HDTV)
Format swara Dolby Digital 5.1
Lakuné acara Sèptèmber 22, 2005 (2005-09-22) – present
Kronologi
Acara kang gegayutan Criminal Minds: Suspect Behavior (2011)
Pranala jaba
Website
Production website
Criminal Minds
Digawé déning Jeff Davis
Diparagakaké Joe Mantegna
Paget Brewster
Matthew Gray Gubler
Shemar Moore
A. J. Cook
Kirsten Vangsness
dan
Thomas Gibson
Negara asal Amérika Sarékat
Gunggung mangsa 4
Gunggung episode 79 (dhaptar episode)
Prodhuksi
Suwéné acara perk. 45 menit
Distributor AS:
CBS Paramount Television
through
CBS Television Distribution
Non-AS:
Disney-ABC International Television
Pambabaran
Saluran tivi CBS
Format gambar 480i (SDTV),
1080i (HDTV)
Lakuné acara 22 September 2005 – sekarang
Pranala jaba
Website
Production website

Criminal Minds inggih punika serial televisi ingkang dipungiyaraken déning CBS. Giyaran punika kawiwitan dipungiyaraken ing 22 September 2005. Ngantos ing wanci punika , juru main utamanipun inggih punika Joe Mantegna, Paget Brewster, Matthew Gray Gubler, lan taksih kathah malih. Acara punika nyariosakèn babagan kisah kriminal. Criminal Minds punika sebuah filem serial ingkang dipunprodhuseri perusahaan Mark Gordon Studio ingkang mèrdamèl sami kaliyan studio ABC lan CBS. Film punika nyariosakèn babagan pérangan mliginipun FBI inggih punika BAU (Behavioural Analysis Unit) ingkang gadhah peran ingkang wigati ing ngungkapakèn pinten-pinten mliginipun kanggé rajapejah berantai, ingkang dhedhasar panalitèn punika tindakan ingkang dipunlampahi déning tiyang kaliyan gangguan kejiwaan, kaliyan cara nganalisa perilaku pelaku dhedhasar bukti-bukti lan tapak asma ingkang wonten kaliyan ancas ing punkasan mahami pola pikir pelaku.

Karakter[besut | besut sumber]

Aktor /
Aktris
Diperankan olèh Pekerjaan Mangsa
1 2 3 4 5 6 7
Aaron Hotchner Thomas Gibson Unit Chief Berperan
Jason Gideon Mandy Patinkin Senior Supervisory Special Agent Berperan
David Rossi Joe Mantegna Senior Supervisory Special Agent Berperan
Elle Greenaway Lola Glaudini Supervisory Special Agent Berperan
Emily Prentiss Paget Brewster Supervisory Special Agent Berperan
Derek Morgan Shemar Moore Supervisory Special Agent Berperan
Spencer Reid Matthew Gray Gubler Supervisory Special Agent Berperan
Jennifer Jareau AJ Cook Supervisory Special Agent /Media Liaison Berperan Recurring Berperan
Penelope Garcia Kirsten Vangsness Technical Analyst Recurring Berperan
Ashley Seaver Rachel Nichols FBI Cadet Berperan

Episode[besut | besut sumber]

Enam mangsa Criminal Minds kanthi lengkap telah diudarakan, dengan putaran mangsa ke-tujuh yang dimulai pada 21 September 2011. Sampai dengan tanggal 5 Oktober 2011, 141 episode total telah ditayangkan.

Mangsa Episode Giyaran asli Tanggal peluncuran DVD
Season premiere Season finale Amérika Sarékat (R1) Britania Raya (R2) Australia (R4) Keping
1 22 Sèptèmber 22, 2005 (2005-09-22) Mèi 10, 2006 (2006-05-10) Novèmber 28, 2006 (2006-11-28)[2] Fèbruari 12, 2007 (2007-02-12)[3] Novèmber 3, 2007 (2007-11-03)[4] 6
2 23 Sèptèmber 20, 2006 (2006-09-20) Mèi 16, 2007 (2007-05-16) Oktober 2, 2007 (2007-10-02)[5] Mèi 5, 2008 (2008-05-05)[6] April 1, 2008 (2008-04-01)[7] 6
3 20 Sèptèmber 26, 2007 (2007-09-26) Mèi 21, 2008 (2008-05-21) Sèptèmber 16, 2008 (2008-09-16)[8] April 6, 2009 (2009-04-06)[9] Maret 18, 2009 (2009-03-18)[10] 5
4 26 Sèptèmber 24, 2008 (2008-09-24) Mèi 20, 2009 (2009-05-20) Sèptèmber 8, 2009 (2009-09-08)[11] Maret 1, 2010 (2010-03-01)[12] Maret 9, 2010 (2010-03-09)[13] 7
5 23 Sèptèmber 23, 2009 (2009-09-23) Mèi 26, 2010 (2010-05-26) Sèptèmber 7, 2010 (2010-09-07)[14] Fèbruari 28, 2011 (2011-02-28) Maret 2, 2011 (2011-03-02) 6
6 24 Sèptèmber 22, 2010 (2010-09-22) Mèi 18, 2011 (2011-05-18) Sèptèmber 6, 2011 (2011-09-06)[15] November 28, 2011 [16] N/A 6 [17]
7 24 [18] Sèptèmber 21, 2011 (2011-09-21)[19] Spring 2012 N/A N/A N/A N/A

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Criminal Minds: Season 01". Allmovie. Dijupuk November 11, 2012. 
  2. ^ "Criminal Minds - The First Season". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  3. ^ "Criminal Minds - Season 1 Complete". Amazon.co.uk. Dijupuk March 19, 2010. 
  4. ^ "Criminal Minds - The 1st Season". EzyDVD.com.au. Dijupuk March 19, 2010. 
  5. ^ "Criminal Minds - The Second Season". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  6. ^ "Criminal Minds - Season 2 Complete". Amazon.co.uk. Dijupuk March 19, 2010. 
  7. ^ "Criminal Minds - The 2nd Season". EzyDVD.com.au. Dijupuk March 19, 2010. 
  8. ^ "Criminal Minds: Season 3". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  9. ^ "Criminal Minds - Season 3 Complete". Amazon.co.uk. Dijupuk March 19, 2010. 
  10. ^ "Criminal Minds - Season 3". EzyDVD.com.au. Dijupuk March 19, 2010. 
  11. ^ "Criminal Minds: The Complete Fourth Season". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  12. ^ "Criminal Minds Season 4". Amazon.co.uk. Dijupuk March 19, 2010. 
  13. ^ "Criminal Minds - Season 4". EzyDVD.com/au. Dijupuk March 19, 2010. 
  14. ^ "Criminal Minds: The Complete Fifth Season". Amazon.com. Dijupuk March 19, 2010. 
  15. ^ "Criminal Minds: The Complete Sixth Season". Amazon.com. Dijupuk June 29, 2011. 
  16. ^ http://www.amazon.co.uk/dp/B004JHXWD2
  17. ^ http://www.tvshowsondvd.com/news/Criminal-Minds-Season-6/15545
  18. ^ http://www.whatsontv.co.uk/tv-guide/programme/epg/genre/entertainment-channels/criminal-minds/friday-7th-october/show/248968/episode/25978169/ID/228207490/begin/105/page/1
  19. ^ Seidman, Robert (June 29, 2011). "CBS Announces Fall 2011 Premiere Dates". TV By the Numbers. Dijupuk June 29, 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Televisi-stub