Chapati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chapati
2 Chapati warm and ready to be eaten.jpg
Chapatis served with various side-dishes
Buku masakan: Chapati  Médhia: Chapati

Chapati (utawa cara liyane dieja chapatti, chappati, chapathi, utawa chappathi ; diucapake minangka IAST : capātī, capāṭī, cāpāṭi ), uga dikenal minangka roti, safati, shabaati, phulka lan (ing Maladewa ) roshi, [1] minangka roti rata tanpa ragi saka sub bawana India lan pokok ing India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Afrika Wétan lan Karibia . Chapatis digawe saka glepung gandum sing dikenal minangka atta, dicampur adonan karo banyu, minyak lan uyah miturut kasenengan ing piranti campuran sing diarani parat, lan dimasak ing tava (wajan rata). [2] [3]

Bread (chapati/roti), plain, commercially prepared
Ajiné nutrisi saben 100 g (3.5 oz)
Ènergi297 kkal (1,240 kJ)
46.36 g
Gula2.72
Serat panganan4.9 g
7.45 g
11.25 g
Vitamin
Tiamin (B1)
(48%)
0.55 mg
Riboflavin (B2)
(17%)
0.2 mg
Niasin (B3)
(45%)
6.78 mg
Asem pantotènik (B5)
(0%)
0 mg
Vitamin B6
(21%)
0.270 mg
Folat (B9)
(0%)
0 μg
Vitamin É
(6%)
0.88 mg
Vitamin K
(0%)
0 μg
Mineral
Kalsium
(9%)
93 mg
Wesi
(23%)
3 mg
Magnésium
(17%)
62 mg
Mangan
(0%)
0 mg
Fosforus
(26%)
184 mg
Potasium
(6%)
266 mg
Sodhium
(27%)
409 mg
Sèng
(17%)
1.57 mg

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Oliver, Jamie. "Roshi ( maldivian roti)". Jamie Oliver. Dibukak ing 18 February 2017.
  2. Nandita Godbole, 2016, Roti: Easy Indian Breads & Sides.
  3. Chitra Agrawal, 2017, Vibrant India: Fresh Vegetarian Recipes from Bangalore to Brooklyn, page 35.