Ceriagrion cerinorubellum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ceriagrion cerinorubellum
Orange-tailed marsh dart 08030.jpg
lanang
Davidraju IMG 7768.jpg
wadon
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Odonata
Famili: Coenagrionidae
Génus: Ceriagrion
Spésies: C. cerinorubellum
Jeneng binomial
Ceriagrion cerinorubellum
(Brauer, 1865)

Ceriagrion cerinorubellum utawa kang luwih dikenal minangka kinjeng rawa kang duwéni buntut warna jingga [2] utawa kinjeng damselfly kang duwéni 2 warna, yaiku jinis kéwan damselfly saka kulawarga Coenagrionidae. Jinis iki asring ditemokaké ing Asia . [1] [3]

Panyebaran[besut | besut sumber]

Jinis Sepésiyès iki bisa ditemokaké ing antarané Asia : Banggaladésa, Républik Rakyat Cina, Indonésia, Indhi, Sri Lanka, Myanmar, Malaysia, Pilipina, Malaysia Kulon, Singapura, Tanah Thai, Viètnam . [1] [3]

Katrangan lan habitat[besut | besut sumber]

Kéwan iki kalebu jinis damselfly kanthi ukuran awak sedhengan lan duwéni warna mata semu ijo lan semu biru ing sisih dhuwur. Dhadhané warna ijo semu kuning. Ros-rosané 1,2 lan 3 ing pérangan ngisor saha ing pérangan dhuwur saka 7 nganti 10 warnané abang bata. Ros-rosan liyané warna ireng ing setengah péranganing awak sisih buri lan warna biru pucet ing setengah péranganing awak sisih ngarep. Kang jinis wadon padha karo kang jinisé lanang; nanging luwih kuwat lan warnané luwih bureg. [4]

Kéwan kasebut manak ana ing blumbang, rawa, lan panggonan kang akèh banyuné. [4] [5] [6] [7] [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Dow, R.A. (2010). "Ceriagrion cerinorubellum". IUCN Red List of Threatened Species (IUCN) 2010: e.T167444A6349205. doi:10.2305/IUCN.UK.2010-4.RLTS.T167444A6349205.en. Dijupuk 28 February 2017.  Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "iucn" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "iucn" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  2. a b "Ceriagrion cerinorubellum Brauer, 1865". Odonata of India, v. 1.00. Indian Foundation for Butterflies. Dijupuk 2017-02-28. 
  3. a b K.A., Subramanian; K.G., Emiliyamma; R., Babu; C., Radhakrishnan; S.S., Talmale (2018). Atlas of Odonata (Insecta) of the Western Ghats, India. Zoological Survey of India. kk. 151–152. ISBN 9788181714954. 
  4. a b C FC Lt. Fraser (1933). The Fauna of British India, including Ceylon and Burma, Odonata Vol. I. Red Lion Court, Fleet Street, London: Taylor and Francis. kk. 326–328. 
  5. C FC Lt. Fraser (1924). A Survey of the Odonate (Dragonfly) Fauna of Western India and Descriptions of Thirty New Species (PDF). kk. 492–493. 
  6. Subramanian, K. A. (2005). Dragonflies and Damselflies of Peninsular India - A Field Guide. 
  7. "Ceriagrion cerinorubellum Brauer, 1865". India Biodiversity Portal. Dijupuk 2017-02-28.