Canh chua

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Canh chua
Canhchua2.jpg
A bowl of Canh chua
JinisSoup
Panggonan asalVietnam
Tlatah utawa prajaMekong Delta
Woworan pokokFish, pineapple, tomatoes, sometimes other vegetables, bean sprouts, tamarind-flavored broth
Buku masakan: Canh chua  Médhia: Canh chua

Canh chua ( Vietnamese: [kaiŋ cuə], sup asem, chữ nôm : 羹 䣷) [1] utawa cá nấu ("iwak masak", chữ nôm : 𩵜 𤋷) minangka sup asem Vietnam saka wilayah Delta Mekong ing sisih kidul Vietnam . Biasane digawe nganggo iwak saka Delta Kali Mekong, nanas, tomat (lan kadhang uga sayuran liyane kayata đậu bắp utawa dọc mùng ), lan kecambah kacang buncis, ing duduh kaldu sing dihiasi kembang asam . Iki dihiasi nganggo ramuan wangi lemoni ngò ôm ( Limnophila aromatica ), bawang putih karamel, lan daun bawang sing dicincang, uga ramuan liyane, miturut macem-macem khusus chua chua ; ramuan-ramuan liyane iki bisa uga kalebu rau răm (ketumbar Vietnam), ngò gai (ketumbar dawa), lan rau quế ( kemangi Thailand ). Bisa disajikake dhewe, nganggo beras putih, utawa bihun pari . Variasi bisa kalebu udang, cumi-cumi, tulang rusuk cadar, jajan iwak lan endhog puyuh .Rasa sup sing asem asale saka asam jawa, sing dicampur karo banyu panas sing sithik; dicampur banjur diaduk sawetara wektu kanggo ngeculake kabeh inti, lan cairan (dikurangi wiji asam lan padatan liyane, sing dibuwang) banjur ditambahake ing sup.


Yen digawe kanthi gaya panci panas, canua chua diarani lẩu canh chua .

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. The term canh refers to a clear broth with vegetables and often meat, and chua means "sour".