Iga suwir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mangkuk paigu kukus kanthi kacang fermentasi, sajian iga cadhangan umume dipangan kanthi jumlah rendhem

Iga cadhangan (uga iga utawa sparerib) yaiku macem-macem tulang rusuk sing dipotong saka sisih ngisor babi, khusus weteng lan tulang dada, ing buri pundhak, lan kalebu 11 nganti 13 balung dawa. Ana tutup daging ing ndhuwur balung lan ing antarane. Iga cadhangan (daging babi) dibedakake karo iga cendhak, yaiku daging sapi.

Iga cadhangan babi dimasak lan dipangan ing macem-macem masakan ing saindenging jagad. Dheweke populer ing masakan Cina lan Amerika Tiongkok ; umume diarani paigu (basa Chinese , Kanton: paigwat ; secara harfiah "deretan balung").

Iga cadhangan Cina
Iga panggang bakar ing panggangan ruangan