Kuwé iwak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fishcake
Fishcake on salad.jpg
Fishcake with salad.
Panggonan asalEast Asia
Woworan pokokFish, potato, breadcrumbs or batter.
Buku masakan: Fishcake  Médhia: Fishcake

Kuwé iwak (kadhangkala ditulis minangka cake iwak) iku panganan kang kuliner dumadi saka daging iwak utawa panganan laut liyane digiling utawa dicincang, ditambah karo pati pangan, lan digoreng.

Kuwé iwak wis katon minangka cara nggunakake sisa sing bisa dibuwang. Ing publikasi Mrs Beeton abad kaping 19 Buku Manajemen Rumah Tangga, resep kanggo kue iwak nyebut "iwak sisa" lan " kentang adhem ".[1] Resep modern liyane wis ditambahake ing sajian, nyaranake bahan-bahan kaya ta salmon asap lan sayuran .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Mrs. Beeton's Fish Recipes Revisited, TheFoody.com".