Pangecambahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tunas kacang campuran (tunas)
Wiji melon kecambah

Pangecambahan proses alam kang wiji utawa spora germinate lan sijine metu shoots, lan tetanduran wis ditetepake ngasilake godhong anyar utawa tunas utawa bagéan ingkang nembé tuwuh liyane  ngrasakake tuwuhing luwih lanjut.

Ing babagan nutrisi, istilah kasebut nuduhake praktik wiji germin (contone, kacang mung utawa wiji kembang srengenge ) supaya bisa dipangan mentah utawa dimasak, sing dianggep akeh nutrisi.

Kecambah didol minangka cemilan nalika festival Kumbh Mela
Kecambah thukul ing verrine
Kacang kacang mung ing mangkuk, thukul tanpa cahya kanggo njaga warna sing pucet lan nyuda rasa pait.

Jinis germinasi[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]