Karamélisasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Karamel

Karamelisasi minangka sawijining cara ngolah coklat saka gula, proses sing digunakake banget kanggo masak rasa nutty manis lan warna coklat sing diasilake. Werna coklat diprodhuksi dening telung klompok polimer: karamel (C 24 H 36 O 18 ), karamel (C 36 H 50 O 25 ), lan karamelin (C 125 H 188 O 80 ). Nalika proses kasebut kedadeyan, bahan kimia sing stabil kaya ta diacetyl diluncurake, ngasilake rasa karamel khas.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. == Ref ==