Burrito

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Burrito
Mission burrito.jpg
Burrito kang siyap dihidangake
Informasi
Asal Amérika Saréka
Dhaérah Jawa
Penyajian lan bahan
Bahan Daging
Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah

Burrito iku salah siji panganan khas saka Mèksiko.[1] Panganan iki dumadi saka tortilla gandum kang diisèni pirang-pirang werna daging kaya déné daging sapi, pitik utawa babi. Daging-daging kang wis dimasak iku arupa padhetan sing mung dadi siji-sijiné isi, banjur digulung nganggo kulit tortilla. Ing Amérika Sarékat, isi burrito luwih werna-werna, kaya ta sega, kacang abang, kul, tomat, saus salsa, guacamole, keju lan sour cream --- iki kang ndadèkaké ukuran burrito dadi luwih gedhé. Tortilla gandum iku padatan dipanggang utawa diangetaké sedhéla supaya luwih empuk lan luwih gampang digulung.[2]

Tembung burrito, ing sajeroning basa Spanyol, duwé teges "belo (anak jaran". Jeneng iki diwènèhaké amarga wujud pucuké tortilla gandum kang wis digulung arep padha karo kuping belo. Utawa wujud burrito sing arep padha karo kanthong-kanthong kang padatan digawa déning belo ing Amérika Kidul.

Taco Bell paneliti koki Anne Albertine nglakoni èksperimèn kanthi manggang burrito kanggo munggahaké portabilitas. Tèknik manggangé bisa ndadèkake burrito gedhé tetep disegel tanpa ngutahaké isiné. Kaya mangkono iku tèknik masak paling misuwur kang dipigunakaké déning pirang-pirang taquerias ing San Francisco lan Meksiko pérangan lor. Kanthi cara tradhisional, burritos bakar dimasak ing sajeroning Comal (wajan).

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (ing basa Inggris)findarticles.com Rise and shine - breakfast - Recipe (kaundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. ^ (ing basa Inggris)sunset.com The hunt for the best burrito (kaundhuh tanggal 24 Agustus 2011)