Bundevara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bundevara
Bundevara.jpeg
Jeneng liyanéTikvenik
JinisSweet pie
AjanganAppetizer, dessert
Panggonan asalSerbia
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokPumpkin, phyllo
Buku masakan: Bundevara  Médhia: Bundevara

Bundevara minangka Salah sawijining jinis olahan arupa pastry Serbia [1] utawa pie manis sing digawe saka phyllo nggulung utawa padha karo strudel, diisi pulp waluh parut sing legi lan dipanggang ing oven . Kadhangkala, sawetara pala, kayu manis utawa rempah - rempah sing padha bisa ditambahake nalika diisi, uga kismis utawa kulit lemon parut. Biasane dibuwang nganggo gula es lan / utawa gula vanila, lan bisa disajikake kanthi panas utawa adhem. Pumpkins (utawa squashes ) karo pulp colored liyane kuat (sugih ing carotene ) luwih ngormati. Dadi, sanajan sithik tuwuh ing Serbia, sawetara jinis Cucurbita moschata paling cocog kanggo sajian iki.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Travel, DK (2016). DK Eyewitness Travel Guide Serbia. EYEWITNESS TRAVEL GUIDES. DK Publishing. p. 132. ISBN 978-1-4654-6170-4. Dibukak ing September 7, 2018.