Brenebon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Brenebon
Brenebon 1.JPG
A bowl of warm brenebon soup
Jeneng liyanébruine bonen soep, sup kacang merah
Panggonan asalIndonesia[1]
Tlatah utawa prajaManado and Minahasa, North Sulawesi
Hawa ajanganHot
Woworan pokokkidney bean, pig or cow's trotters, garlic, scallion, shallots, etc.
Buku masakan: Brenebon  Médhia: Brenebon

Brenebon sup utawa bruinebonensoep punika ginjel kacang buncis sup umumé ditemokaké ing Eastern Indonesia, luwih asring khusus gadhah Manado masakan saka Sulawesi Utara . [2] Sup digawe saka kacang ginjel kanthi sayuran sing disajikake ing duduh kaldu, bawang putih, mrico lan rempah-rempah liyane. [3]

Daging sing digunakake kanggo brenebon biasane dikumbah lan direndhem ing banyu sewengi sewengi. Banjur daging digodhog nganti suwe nganti empuk lan dirampungake. Banjur biji ginjel abang diwutahake lan digodhog ing duduh kaldu, dibumbui nganggo campuran rempah-rempah, kayata bawang, bawang putih, uyah, gula, mrico, pala lan cengkeh . Banjur sayuran irisan digodhog bareng, kayata kacang ijo, celery lan daun bawang . [4] Banjur sup biasane disajeni nganggo nasi kukus lan sambel cabai panas lan pedhes.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Recipe: Soup Brenebon". FAO.
  2. "Resep Sup Brenebon (bruine bonen soep) asli dari Belanda". Resep Masakan (ing basa Indonesian). Diarsip saka sing asli ing 2018-07-19. Dibukak ing 2016-05-06.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. "'Bruine-bonensoep, Sup brenebon', van Lonny". Albert Heijn (ing basa Dutch). 18 May 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. "'Bruine-bonensoep, Sup brenebon', van Lonny". Albert Heijn (ing basa Dutch). 18 May 2015.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)