Bleach

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bleach
Genre Aksi, Shōnen, Supernatural
Manga
Pengarang Tite Kubo
Penerbit  Jepang Shueisha
Demografi Shōnen
Anime
Sutradara Noriyuki Abecede
Studio Studio Pierrot
Jaringan  Jepang TV Tokyo
Ditayangkan 5 Oktober 2004(masih berlanjut)
Gunggung episode 180 (16 Juli 2008)
Portal Anime dan Manga

Bleach (ブリーチ, Burīchi?, meromanisasike dadi BLEACH ning jepang) ya iku serial manga sing dikarang déning Tite Kubo (久保 帯人 Kubo Taito), mangaka saka zombie powder.[1] Bleach diterbitke wiwit taun 2001, lan wiwit diterbitake, Bleach wis ngadaptasi dadi sebuah serial anime, lara woh OVA (original video animation), papat film layar lebar, lara musikal rock, lan ming piro judul dolanan video. kompilasi manga (tanko-bon) bleach wis di dol 39 juta kopi ning jepang. Manga iki nyerialke ing mingguan shonen jump.[2]

bleach caritaake tentang ichigo kurosaki, pelajar SMA sing nduwèni keluwihan kanggo weruh roh, lan rukia kuchiki,seseorang shinigami (dewa kematian sing suatu dina ketemu karo ichigo sewaktu isih mburu roh jahat sing disebut hollow. pas lagi rukia gelut karo hollow iku, de'e luka lan gara-gara sebab iku de'e ora nduwé dalan liyane selaine mindah kekuatan shinigami- dumateng ichigo. wiwit saat iki petualangan ichigo lan rukia dimulai.[3]

wong lara bertualang nggoleki lan gelut karo hollow lan nglakoake ritual konsou kanggo para arwah gentayangan. karo ritual iki, para arwah gentayangan nerima lan 'mereka' iso dikiirim ing soul society (masyarakat roh. bagian awal seko carita iki fokusake dumateng karakter lan masa lajeng "mereka, lan ora fokus karo danya gawéan shinigami. seiring mlampah carita, babagans kaya uripe shinigami ing soul society mulai diungkap saka sithik.[4]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bleach&oldid=1044805"