Biskuit asin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saltine cracker
Saltine-Crackers.JPG
Jeneng liyanéSoda cracker
JinisCracker
Panggonan asalUnited States
Woworan pokokFlour, yeast, and baking soda
Buku masakan: Saltine cracker  Médhia: Saltine cracker

saltine utawa soda cracker punika lancip, biasane kothak cracker digawe saka putih glepung, ragi, lan manggang soda, karo paling varieties entheng sprinkled karo coarse uyah . Nduwe perforasi ing permukaan, uga tekstur garing lan asri sing khas .Sawetara jeneng merek krupuk asin ing Amerika yaiku Christie Premium Plus (Kanada), Premium Nabisco (AS), Krissh (Sunshine Biskuit ' Krispy (AS), Keebler 's Zesta (AS) (kaloro duweke Kellogg's ), Molinos Modernos ' Hatuey (Republik Dominika) lan Noel 's Saltín (Kolombia). Pucuk tanpa garam uga uyah asin uga bisa ditemokake.

Migunakake[besut | besut sumber]

Uyah asin biasane dipangan minangka cemilan ringan, asring nganggo keju, mentega, butter kacang utawa nyebar liyane. [1] Bisa uga dicelupake utawa digulung ing sup, cabai, rebus, lan dipangan, utawa digiling, salad . Biasane, didol ing kothak sing ngemot loro nganti patang krupuk, sing saben dibungkus nganggo lengan kertas utawa plastik lilin. Ing restoran, ditemokake ing bungkus plastik cilik sing ana rong krupuk, sing umume nganggo sup utawa salad. Panganan krupuk, jinis glepung kasar nganti setengah alus sing digawe saka krupuk uyah, bisa digunakake kanggo topping macem-macem piring; ngasilake unggas sing digoreng utawa dipanggang, iwak utawa daging abang; utawa minangka kandhel kanggo meatloaf, sup, godhok, saos, lan cili; kanggo akeh wong Amerika sing mangan Uyah iku tradhisional nalika Natal. [2] [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Splawn, Meghan (2017-05-11). "Saltines Are Perfect. Here's How to Make Them Even Better". thekitchn.com. Dibukak ing 2021-01-05.
  2. Keys, Jeff (2006). Vintage Restaurant: Handcrafted Cuisine from a Sun Valley Favorite. Gibbs Smith. p. 224. ISBN 9781586857714. Dibukak ing 2021-01-05.
  3. Souris, Millicent (2012-06-01). How to Build a Better Pie: Sweet and Savory Recipes for Flaky Crusts, Toppers, and the Things in Between. Quarry Books. p. 192. ISBN 9781610583961.