Basbousa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Basbousa
Basboosa.jpg
Basbousa topped with walnuts
Jeneng liyanéBasbuusa, Basbousa[1]
JinisDessert
Tlatah utawa prajaEgypt, Middle East, Balkans, North Africa, the Caucasus
Hawa ajanganCold or warm
Woworan pokokSemolina or farina, syrup, yogurt or tahini
VariasiOrange blossom syrup or rose
Ènergi panganan
(per ajangan)
Calorie rich kcal
Buku masakan: Basbousa  Médhia: Basbousa

Basbousa (uga namoura, revani, hareseh lan jeneng liyane) minangka kue manis tradisional Timur Tengah sing asale saka Mesir, sanajan uga populer ing negara liya. Iki digawe saka adonan semolina lan dimasak ing wajan, [2] banjur digawe legi karo banyu kembang oranye, banyu mawar utawa sirup sederhana, lan biasane dipotong dadi bentuk intan. Iki ditemokake ing umume wilayah bekas Kekaisaran Ottoman, [3] lan ditampilake ing masakan Timur Tengah, masakan Yunani, masakan Azerbaijan, masakan Turki, lan liya-liyane.

Basbousa minangka jeneng Mesir panganan cuci mulut lan diarani padha ing Afrika Lor. Iki asring diarani "hareesa" ing Levant, lan uga kutha Mesir ing Alexandria, sanajan ing bagean liya ing Mesir, hareesa minangka jinis panganan cuci mulut sing beda. Uga cathet yen "haressa" ing Afrika Lor minangka saus abang pedhes. Basbousa minangka panganan cuci mulut sing populer ing antarane kabeh wong Mesir; iki minangka panganan khas Mesir ing Idul Fitri lan Ramadhan, lan kanggo wong-wong Kristen nalika lagi pasa, kayata kanggo Pasa Agung lan Kelahiran, amarga bisa digawe vegan .

Basbousa ing Timur Tengah, Balkan lan Afrika Lor paling dhuwur karo almond

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Καλόν πράμαν ή σιάμαλι". foodmuseum.cs.ucy.ac.cy (ing basa Yunani). Cyprus Food Virtual Museum. Dibukak ing 26 November 2015.
  2. "Arabic Dessert".
  3. Marks, Gil (17 November 2010). Encyclopedia of Jewish Food. HMH. ISBN 978-0-544-18631-6 – via Google Books.