Olahan Mesir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Medul lengkap disajikake nganggo endhog sing umob, yaiku panganan ing Mesir.

Masakan Mesir sing nganggo abot saka legumes, sayuran lan woh saka Mesir 's sugih Nil Valley lan Delta . Iki nuduhake persamaan karo panganan ing wilayah Mediterania Wétan, kayata sayuran sing diiseni beras, godhong anggur, shawerma, kebab lan kofta . Tuladhane sajian Mesir kalebu medame lengkap, kacang fava sing wis ditumbuk ; kushari, lentil lan pasta; lan molokhiya, godhong okra semak . Roti pita, sing dikenal kanthi lokal minangka eish baladi [1] ( Arab Mesir : عيش [ʕeːʃ] ; Arab Modern Modern : ʿayš ) minangka ʿayš Mesir, lan keju ing Mesir wiwit jaman Dinasti Pertama Mesir, kanthi domty minangka jinis keju paling populer sing dikonsumsi saiki. Makanan penutup populer ing Mesir kalebu baqlawa, basbousa, lan kunafa . Bahan-bahan umum kanggo panganan cuci mulut kalebu tanggal, madu, lan almond.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Ghillie Basan (2007). Middle Eastern Kitchen. Hippocrene Books. pp. 33–. ISBN 978-0-7818-1190-3.