Baklava

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baklava
Baklava(1).png
Pistachio baklava from Gaziantep, Turkey
AjanganDessert
Panggonan asalOttoman Empire
Tlatah utawa prajaMiddle East (notably Egypt, Levant), Ethiopia, South Caucasus, Southeast Europe, Maghreb, Algeria, and Central Asia
Hawa ajanganCold, room temperature or re-warmed
Woworan pokokFilo pastry, nuts, sweetening
VariasiMultiple
Buku masakan: Baklava  Médhia: Baklava

Baklava ( Ottoman Turki : باقلوا; /bɑːkləˈvɑː/, /ˈbɑːkləvɑː/, [1] utawa /bəˈklɑːvə/ ; [2] Turkish pronunciation: [baklaˈva] ) minangka jajanan panganan cuci mulut sing legi, uga sing digawe saka lapisan filo sing diiseni kacang sing dirajang lan digawe legi lan diombe nganggo sirup, es utawa madu. Iki minangka tetenger khas masakan Mesir, Levant lan Timur Tengah sing luwih jembar, uga Kaukasus Selatan, Balkan, Maghreb lan Asia Tengah .