Shawarma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shawarma ing piring

Shawarma ya iku ulah-ulahan saka tlatah Arab kang arupa daging panggang. Daging kang digunanaké umumé daging kalkun, pithik, wedhus lan liyané. Daging kasebut kang dilebokaké ing panggangan nganggo wesi dawa lan diputer suwéné sedina. Panganan iki kerep disandhingaké karo roti arab utawa pita lan duduh kari.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Piranti kang kudu dicepakaké[besut | besut sumber]

  • 4 lembar kulit kebab utawa roti pita
  • Iwak pitik panggang bageyan dhadha 300 gram
  • Kol ½ wiji
  • Tomat 1 wiji

Bumbu[besut | besut sumber]

  • Lenga jaètun 100 ml
  • Jinten bubuk 2 sendhok tèh
  • Paprika bubuk 3 sendhok tèh
  • Kunir bubuk ¾ sendhok tèh
  • Bubuk Lombok 2 sendhok tèh
  • Mrica ireng bubuk 1 sendhok tèh
  • Kayu manis 2 cm
  • Bubuk pala ¼ sendhok tèh
  • Kapulaga 5 wiji
  • Cengkèh 3 wiji
  • Uyah ½ sendhok tèh
Sawarma ing tortila

Saos[besut | besut sumber]

  • Brambang bombay 1
  • Bawang 1 wiji
  • Yogurt plain 150 ml
  • Saos lombok menawa seneng pedhes

Cara ngolah[besut | besut sumber]

  1. Campur iwak pitik karo  bumbu lan 5 dijarné paling sithik 15 menit supaya bumbu ngresep.
  2. Panasaké teplon lan lenga jaètun banjur osèng iwak pithik mau nganti mateng,
  3. Menawa wernané wis soklat banjur dientas.
  4. Iris dawa-dawa iwak pithik.
  5. Panasaké roti kebab nganti anget.
  6. Lebokaké iwak pitik ing jero roti kebab karo irisan kol lan tomat banjur lempit dadi lonjoran dawa.
  7. Campuraké bahan kanggo saos nganti rata.
  8. Saos digrujug ing dhuwur shawarma.
  9. Shawarma wis bisa dipangan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Resèp masak shawarma

Videyo masak shawarma