Kofta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tabrizi kofta (Iran) nyakup kacang lan gedhang kuning kanggo vegetarian uga daging cincang
Kari kofta sayur-sayuran dikonsumsi karo sega ing India

Kofta minangka kulawarga panganan bakso utawa meatloaf sing ditemokake ing masakan India, Caucasian Kidul, Wétan Tengah, Balkan, lan masakan Asia Tengah . Ing bentuk sing paling gampang, koftas kalebu bal daging cincang - biasane daging sapi, pitik, wedhus utawa domba, daging babi, utawa campuran - dicampur karo rempah-rempah utawa bawang. Ing wilayah Muslim, daging babi ora digunakake, lan ing India, daging sapi ora digunakake. Ing Yunani lan Siprus, versi vegetarian dikenal minangka hortokeftedes ( Yunani: χορτοκεφτέδες ), lan asring dipangan sajrone wektu pasa kaya ing Nyilih . Versi sing ora dijaga uga digawé ing Turki, sing diarani çiğ köfte . Ing India, jinis vegetarian bisa nggunakake kentang, calabash, paneer, utawa pisang. Ing Eropa, kofta asring disuguhake ing roti lapis panganan ing toko kebab .

Etimologi[besut | besut sumber]

Tembung kofta rawuh saka Basa Urdu: کوفتہ .[1] Ing jamak Basa Urdu: کوفتے digunakake kanggo ngrujuk sajian sing ngemot bal saka daging kabungkus, dibumboni banget lan dimasak sup utawa duduh.[2]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "Kofta | Definition of Kofta by Lexico". Lexico Dictionaries | English (in Inggris). Retrieved 2020-06-02.
  2. "Urdu Lughat | Urdu to English Dictionary Online - Urdu Inc". www.urduinc.com. Retrieved 2 May 2020.