Banjaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Banjaran Jare penelitiane K.Heyne ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV (Badan Penelitian dan pengembangan Kehutanan Departemen Kehutanaan, 1987) , Banjaran yaniku suket, ning jawa ana loro jenis suket sing pada diarani banjaran. yaiku suket banjaran (Calamagrostis australis) sering uga diarani pari utawa suket kroncong. Suket kien keetung suket tetaunan, Duwure sekitar 15 - 80 cm. wit pange lurus, tapi pugas witte ngelalar ning lemah biasane nyerupai gerombolan dewek ning selipan suket ruwed ning gunung. bengen suket iki akehe cukul ning sedawane wilayah gunung Pangrango sampe pegunungan ijen ning keduwuran 1.500 - 3.000 m dpl.

Sedangkan sing diarani suket banjaran ( Festuca nubigena ), ana uga golongan sing ngarani kembalan alas, raman taji, lan tukatrama. golongane kuat pisan duwure antara

50 - 75 cm. tandurane akeh ning pegunungan Tawa Tengah lan jawa timur ning keduwuran 2.500 - 3.000 m dpl. biasane ana ning wit-wit tan cemara ning jaman bengen akeh digunakaken kanggo panganan satokewan, kususe wedhus ( Mahesa ).

Aran- arane Desa[besut | besut sumber]

Desa- desa ning Jawa Timur utawa Jawa Tengah utawa Daerah Istimewa Yogyakarta sing gunakaken aran banjaran yaiku :

  1. Desa Banjaran kecamatan Driyorejo Kabupaten Gresik
  2. Desa Banjaran Kecamatan Kediri kota Kabupaten Kediri
  3. Desa Banjaran Kecamatan Taman Kabupaten Pemalang
  4. Desa Banjaran Kecamatan Bangsri Kabupaten Jepara
  5. Desa Banjaran Kecamatan Bojongsari Kabupaten Purbalingga
  6. Desa Banjaran Kecamatan Salem Kabupaten Brebes[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.