'Salem's Lot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

'Salem's Lot iku novèl horor fiksi taun 1975 sing dianggit  Stephen King. Novèl iki minangka novèl angka 2 sing ditulis King. 'Salem's Lot nyaritaaké panulis ajeneng Ben Mears sing mbalik menyang kutha Jerusalem's Lot (utawa singkaté 'Salem's Lot) ing Maine, papan kanggo dhéwéké urip saka umur 9 nganti 13 saperlu nglingkab manawa para résidhèn ing kutha kui malih dadi vampir. Kuthané disebut manèh ing carita cekak "Jerusalem's Lot" lan "One for the Road", loro-loroné ana ing koleksi carita King asesirah Night Shift (taun 1978). Novèl iki dinominasi ing World Fantasy Award kanthi Novèl Paling Apik taun 1976,[1] lan ing Locus Award kanthi Novèl Paling Apik Salawasé nalika taun 1987.[2]

Ing rong wawancara sing kepisah, King ngomong nèk 'Salem's Lot dadi novèl favorité. Ing wawancara majalah Playboy taun 1983, pawawancara uga nakoni yèn King arep nggawé sékuèl 'Salem's Lot,[3] nanging King omong yèn dhéwéké ora arep nggawé sékuèl amarga dhéwéké wis nulis novèl seri The Dark Tower mawa sékuèl Wolves of the Calla lan dilanjutaké Song of Susannah.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]