Papan Anggegana Internasional Baiyun Guangzhou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Baiyun Guangzhou
广州白云国际机场
Guǎngzhōu Báiyún Guójì Jīchǎng
Guangzhou Baiyun Airport 2.JPG
IATA: CANICAO: ZGGG
Ringkesan
Tipe Airport Public
Operator Guangzhou Baiyun International Airport Co. Ltd.
Nglayani Guangzhou, China
Hanggar Airline kanggo China Southern Airlines
FedEx Express
Elevasi AMSL 15 m / Cithakan:Convert/LoffAoffDoutput onlySoffCithakan:Convert/track/disp/output only
Koordinat 23°23′33″N 113°17′56″E / 23.39250°N 113.29889°E / 23.39250; 113.29889Koordhinat: 23°23′33″N 113°17′56″E / 23.39250°N 113.29889°E / 23.39250; 113.29889
Website www.baiyunairport.com
Map

Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/China Guangdong" nor "Template:Location map China Guangdong" exists.Location in Guangdong Province

Runways
Direction Dawa Lumah
m ft
02L/20R 3.600 Cithakan:Convert/LoffAoffDoutput number onlySoffCithakan:Convert/track/disp/output number only Beton
02R/20L 3.800 Cithakan:Convert/LoffAoffDoutput number onlySoffCithakan:Convert/track/disp/output number only Beton
3.800 Cithakan:Convert/LoffAoffDoutput number onlySoffCithakan:Convert/track/disp/output number only Under Construction
Statistik (2011)
Passengers 45.040.340
Source: List of the busiest airports in the People's Republic of China
Papan Anggegana Internasional Baiyun Guangzhou
Traditional Chinese: 廣州白雲國際機場
Simplified Chinese: 广州白云国际机场

Papan Anggegana Internasional Baiyun Guangzhou (IATA: CANICAO: ZGGG) (Hanzi sederhana: 广州白云国际机场Cithakan:; Hanzi tradisional: 廣州白雲國際機場) ya iku papan anggegana internasional[1] kang mapan ing Distrik Huadu, 28 kilometres (17 mi) lor saka pusat kota Guangzhou, provinsi Guangdong, Republik Rakyat Cina. Papan Anggegana iki dibukak nalika tahun 1933 lan luwih adoh marang lor nalika 5 Agustus 2004. Ana penerbangan domestik lan internasional saka papan anggegana marang kota-kota utama ing jero nagara lan luar negeri. Papan Anggegana Baiyun arupa salah siji saka tleu hub papan anggegana paling gedhé kang nglayani Cina kidul, bebarengan Papan Anggegana Internasional Hong Kong lan Papan Anggegana Internasional Bao'an Shenzhen. Papan Anggegana iki dadi pusat operasi kanggo China Southern Airlines, lan salah siji kota fokus kanggo Shenzhen Airlines. Nalika tahun 2010, jumlah penumpang ing Baiyun 40.975.673 wong lan dadi papan anggegana tersibuk paido ing Cina lan papan anggegana paling sibuk kaping 19 ing dunya.[2]

Tinjauan[besut | besut sumber]

Papan Anggegana saiki ing Kabupatèn Huadu dibukak nalika tanggal 5 Agustus 2004, nggateni 72 tahun, identik kanti jeneng papan anggegana lama (saiki ditutup). Papan Anggegana anyar, dibangun kanti biaya 19,8 milyar yuan, ya iku Cithakan:??Mengkonversi mil saka pusat kota Guangzhou lan meh kaping 5 gedhéné saka mbiyèné. "Baiyun" (??) berarti "awan putih" sajrone Tionghoa, lan mengacu inf Baiyun Mountain ( Baiyunshan) ing sacepake lokasi papan anggegana mantan (luwih cepak karo pusat kota Guangzhou saka papan anggegana anyar). Papan Anggegana iki uga disebut miangka"New Baiyun" kanggo mbedakake saka versi sakdurunge, nanging iki ora bagiyan saka jeneng resmi.

Pembukaan Papan Anggegana Internasional Guangzhou Baiyun Baru wis dibebasake sebagian besar kontroversi saka papan anggegana tuwa lan elek amerga ruangane terbatas, kebek, sesek lan kurange ekspansi. Pembukaane memungkinake kanggo ngatasi jam bengi lan pembatasan lan mulai operasi jam 24. Iki berarti yèn China Southern Airlines kang isa manfaatake rute antar dhèwèké kanti mabur sewengi. Maskapé penerbangan liya duweni manfaat iki uga.

Papan Anggegana iki dilayani déning Stasiun Papan Anggegana ing Jalur 3 saka Guangzhou Metro.

Sejarah[besut | besut sumber]

Papan Anggegana lawas dibukak nalika 1932. Iki mapan ing wewengkon kang aman nalika dibangun. Nanging amerga pertumbuhan Guangzhou, papan anggegana ora isa diambakaké kanggo jangkepi kebutuhan penumpang minangka bangunan dikelilingi papan anggegana. Ana uga keluhan kanti kebrembengab saka pesawat. Rencana lagi dibahas kanggo gantèni papan anggegana. Nalika tanggal 5 Agustus 2004, papan anggegana saiki dibukak lan papan anggegana tuwa saiki ditutup. Kabèh infrastruktur papan anggegana wis dihapus lan lagi dibongkar.

Terminal[besut | besut sumber]

Terminal iki duweni area asrama A lan B. Kanggo salah sijiné gerbang, ana A101-A133, A01-A04, A07-A10, lan A13-A18. Kanggo gerbang B, ana B201-B235, B01-B04, B07-B10, lan B13-B18. Area salah sijiné asrama mapab ing concourse timur, lan daerah asrama B mpan ing concourse barat. Masing-masing saka 2 wewengkon pendaratan duwéni 3 concourses luwih cilik. Area A dibagi dadi Timur 1-Timur 3. Wewengkon B dibagi dadi Barat 1-Barat 3. Timur 1 ya iku terminal amung iku nglayani penerbangan internasional. Duweni gerbang A101-A112 lan A01-A04. Timur 2, 3 Timur, lan Barat 1-Barat 3 kabèh nglayani penerbangan domestik. Timur 2 duweni gerbang A113-A123 lan A07-A11. Timur 3 duweni gerbang A124-A133 lan A13-A18. Barat duwéni 1 gerbang B201-B213 lan B01-B04. Barat 2 duweni gerbang B214-B223 lan B07-B10. Barat 3 duwéni gerbang B224-B235 lan B13-B18. Timur lan Barat 3 dibangun naliak akhir 2010. Mangka saka iku, kabèh gerbang ing Baiyun Airport kudu diubah jenenge.

Maskapé[besut | besut sumber]

Penumpang[besut | besut sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Kargo[besut | besut sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Galeri Foto[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ [1], Kaunduh 24/1/13.
  2. ^ Papan Anggegana Internasional Baiyun Guangzhou, (Kaunduh 24/1/13).

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Papan anggegana ing Republik Rakyat Cina

23°23′33″N 113°17′56″E / 23.39250°N 113.29889°E / 23.39250; 113.29889