Asmuni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Asmuni
Asmuni1.jpg
LairToto Asmnuni
PakaryanAktor, pelawak
Taun aktif1950-2007

Toto Asmuni (lair ing Jombang, Jawa Wétan, 17 Juni 1932 – pati ing Trowulan, Mojokerto, Jawa Wétan, 21 Juli 2007 ing umur 75 taun, dhèwèké iku salah sawijiné anggota pelawak senior ing Indonésia kang asalé saka grup lawak Srimulat.[1] Kondhang mawa jeneng Asmuni, kondhang ing masarakat karo brengos cilik kaya Charlie Chaplin, nanging bédané dhèwèké ora bisa adoh karo blangkon ing sirahé. Dhèwèké kekancan karo Derry, Ginanjar, Indro Warkop, Cholik, Tukul lan Didin Bagito.[2]

Sanajan dhèwèké kondhang dadi pelawak ing jagad hiburan Indonésia, Asmuni kacathet dadi pelawak kang wis mbintangi pirang-pirang filem lan wis tau péntas ping pirang-pirang, dhèwèké uga tau dolanan ing pangung ludruk kang pancèn iku dadi pagawéyané kanggo nguripi kaluwargané.[1]

Ora mung nyambut gawé dadi bintang lawak ing jagad hiburan Indonésia waé, dhèwèké uga duwé tambahan kanggo nguripi kaluwargané liwat usaha dadi pangusaha.[1] Dhèwèké mbukak omah mangan kang dijenengi Warung Rujak Cingur Asmuni, omah mangan iku ana ning tlatah Trowulan, kabupatèn Mojokerto.Sawisé suksès ing donya usaha iku, dhèwèké uga mbukak cabang ing Slipi, tlatah Jakarta.[1]

Dhèwèké ninggal nalika umur 75 taun, tanggal 21 Juli 2007 ing Trowulan, lan dikubur ning papané lair mbiyèn ya iku ing Diwek, Kabupatèn Jombang.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e biografi Asmuni diunduh tanggal 13 September 2011
  2. berita Asmuni diunduh tanggal 13 September 2011