Apenheul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Apenheul

Apenheul iku sawijining kebon raja mirunggan sing namung ndarbèni kolèksi kethèk lan dunungé ana ing kutha Apeldoorn, Walanda. Apenheul iku tembung basa Walanda lan tegesé "Wukir Kethèk". Ing kéné ana luwih saka 300 kethèk saka 35 jining sing asalé saka Afrika, Amérika Kidul lan Asia. Kéwan-kéwan iki kabèh urip bébas: ing kéné mèh ora ana tralis utawa pager kawat. Sawetara jinis malah mlaku ing antara para tamu. Kethèk liyané kaya ta gorila, bono lan urangutan urip ing pulo-pulo ijo. Déné kandhangé sing amba lan golongan alami ing ngendi para kéwan iki urip, kabèh kéwan iki bisa nuduhaké kalakon alami.

Apenheul diresmèkaké ing taun 1970. Ing mangsa atis Apenheul iku ditutup kanggo tamu.