Gorila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gorila Kulon lanang ageger putih ing kebonraja San Fransisco

Gorila iku sawijining kethèk sing urip ing lemah lan hèrbivor sing urip ing alas ing Afrika Tengah. Gènus Gorila iku kabagi ing rong spèsiès: gorila wétan lan gorila kulon. Loro-loroné iku kaancem cures, lan ana papat utawa lima subspèsiès. Gorila iku primata sing gedhé dhéwé sing isih ana. DNA gorila iku mèmper DNAné manungsa, kamèmperané antara 95-99%, iku magepokan apa sing diitung, lan gorila iku saduluré manungsa sing raket dhéwé sawisé simpansé lan bonobo.

Habitat alami gorila iku alas tropis lan subtropis ing Afrika lan saiki akèh kaancem wong sing mbeburu gorila kanggo dipangan dagingé.