Gorila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gorila Kulon lanang ageger putih ing kebonraja San Fransisco

Gorila iku sawijining kethèk kang urip ing lemah lan hèrbivor kang urip ing alas ing Afrika Tengah. Gènus Gorila iku kabagi ing rong spèsiès: gorila wétan lan gorila kulon. Loro-loroné iku kaancem cures, lan ana papat utawa lima subspèsiès. Gorila iku primata kang gedhé dhéwé kang isih ana. DNA gorila iku mèmper DNAné manungsa, kamèmperané antara 95-99%, iku magepokan apa kang diitung, lan gorila iku saduluré manungsa kang raket dhéwé sawisé simpansé lan bonobo.

Habitat alami gorila iku alas tropis lan subtropis ing Afrika lan saiki akèh kaancem wong kang mbeburu gorila kanggo dipangan dagingé.