Daging alas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salira Varanus bitatawa iku panganan lumrah kanggo suku-suku tradhisional ing sawetara bagéan Filipina.

Daging alas utawa daging grumbul (Inggris bushmeat) iku daging kéwan non-domèstikasi kaya ta mamalia, rèptil, amfibi lan manuk kasil beburon utawa pambedhagan ing alas tropis kanggo pangan. Èksploatasi komèrsial lan dagang kéwan alas iku dianggep ancaman kanggo biodivèrsitas.

Daging alas iku uga mènèhi dalan kanggo sawetara lelara sérius sing bisa sumebar ing manungsa saka kéwan. Daging alas iku dienggo urip ing laladan apenet, kamangka ing kutha daging alas iku dianggep panganan énak.

Pangaribawa ing spèsiès kéwan[besut | besut sumber]

Delengen uga: Daging gajah
Jaran nil cébol iku kalebu salah sawijining spèsiès sing diburu sacara ilegal ing Libéria.[1] World Conservation Union ngira menawa kurang saka 3.000 jaran nil cébol isih ana ing alas.[2]

Konsumsi daging alas iku ngancem werna-werna spèsiès, kalebu spèsiès sing kaancem bebaya lan kacuresan. Contoné, akèh spèsiès diburu ing Libéria minangka daging alas.[1]

Spèsiès sing diburu ing Libéria kalebu gajah, jaran nil cébol, simpansé, duikers, lan kethèk liyané.[1] Juru kunci alas ing Libéria celathu menawa para buru daging alas bakal matèni kabèh kéwan alas sing ditemoni.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]