Jaran nil cébol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Jaran nil cébol iku salah sawijining spèsiès jaran nil in Afrika Kulon sing awaké cilik. Kéwan iki kalebu salah sawijining spèsiès sing diburu sacara ilegal ing Libéria. World Conservation Union ngréka menawa kurang saka 3.000 jaran nil cébol sing isih ana urip ing alas.

Minangka kéwan alas wengi sing langka, jaran nil cébol iku kéwan sing angèl disinaoni. Jaran nil cébol kurang ditepungi sajabané Afrika Kulon nganti abad ping 19. Banjur kéwan iki diintroduksi ing kebon raja ing awaling abad ping 20. Tibaké kabèh iku bisa manak subur sajeroning krangkèng lan mayoritas riset iku dilakoni mawa spèsimèn kebon raja.