Apem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Apem
Apem.jpg
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok Glepung beras
Buku masakan: Apem  Médhia: Apem
Apem kang wujudé conthong.
Apem.

Apem ya iku panganan kang digawé saka glepung beras. Ing jaman biyèn, apem mung ana ing adicara-adicara tartamtu lan mung ana siji rasa, ya iku mung rasa legi saka gula. Jaman dhisik, apem mung ana ing acara kendhuri, wujudé conthong lan ésih dibuntel godhong.Nanging, saiki apem wis ana ing ngendi-endi lan wis akèh jinisé, ana sing rasa coklat, lan manéka rasa woh-wohan. Apem akèh kang didol ing toko panganan, pasar, utawa pusat olèh-olèh.

Cara gawé apem[besut | besut sumber]

  • Endhog 2 dikocok bareng glepung beras seprapat kilo, ragi setengah pak, panili sebungkus, mertéga 2 sendhok kang wis dicuwèraké, gula pasir, karo santen.
  • Banjur dimenengake setengah jam supaya adonan iku rada ngembang.
  • Banjur didadar ing cethakan. Yèn wernané wis rada coklat tegesé wis kudu dientas.
  • Apem wis bisa dipangan. Luwih énak dipangan nalika isih anget.