Anjasmara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anjasmara
Anjasmara.jpg
Lair Anjasmara Prasetya
Pakaryan Aktor
Taun aktif 1995-saiki
Bojo Dian Nitami
Anak Sasikirana Zahrani Asmara
Arka Setya Andipa Asmara
Amanda Annette Syariff (anak angkat)
Aldi Syariff (anak angkat)

Anjasmara Prasetya (lair ing Blitar, Jawa Wétan, 13 Novèmber 1975; umur 43 taun) ya iku juru main filem Indonésia.[1] Anjasmara miwiti kariré dadi modhèl.[1] Sawisé iku dhèwèké banjur main ing sinétron.[1] Jeneng Anjasamara sangsaya misuwur nalika Anjasmara main sinétron kang judhulé Romi dan Juli.[1] Anjasmara main ing sinétron iki karo pasangané kang jenengé Dian Nitami.[1]

Sanajan sabeneré Anjasmara kepéngin dadi modhèl, nanging Anjasmara malah sangsaya sibuk main sinétron.[1] Aktingé dadi wong lanang kang endong lan lucu ing sinétron kang judhulé Si Cecep ndadèkaké Anjasmara éntuk bebungah ing SCTV Award kategori aktor paling populèr.[1]

Ing filem layar amba, aktor kang akrab diundang Anjas iki tau meranaké dadi bapak ing filem Joshua, Oh, Joshua nalika taun (2000).[1]

Anjasmara tau dituntut déning sawijining organisasi massa kaagaman.[2] Kasus iki kadadéan amarga foto-foto nglegenané karo Isabel Yahya ing Paméran CP Biennale taun 2005.[2] Foto-foto iki dianggep ngracuni génerasi anom lan ana unsur pornografiné.[2]

Anjasmara nikah karo aktris Dian Nitami lan nduwé anak loro.[2] Anaké Anjasmara jenengé Sassi Kirana Asmara lan Arka Setyaandipa Asmara.[2] Saliyané iku Anjasmara lan Dian Nitami duwé anak angkat kang jenengé Amanda Annette Syariff lan Luther Syariff.[2]

Anjasmara duwé awak kang dhuwuré 175 cm.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Anjasmara.[2]

Sinétron[besut | besut sumber]

Sinétron kang dibintangi Anjasmara.[1]

FTV[besut | besut sumber]

FTV kang dibintangi Anjasmara.[1]

  • Ia Yang Terindah

Kuis[besut | besut sumber]

Kuis kang dipandhu Anjasmara.[1]

Chatetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l Profil lan berita di KapanLagi.com(diaksès tanggal 9 Juli 2011)
  2. a b c d e f g thejakartapost.com(diaksès tanggal 9 Juli 2011)