Koper (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Koper
Koperfilm.jpg
Poster
Disutradarani Richard Oh
Diprodhuseri Richard Oh and Tati Gobel
Ditulis déning Richard Oh
Dibintangi Anjasmara
Maya Hasan
Djenar Maesa Ayu
Dimusiki Andi Riyanto
Sinématografi Yadi Sugandhi
Dibesut déning Wawan I. Wibowo
Dibabar déning Metafor Pictures
Tanggal metu
2006
Suwéné
123 menit
Nagara Indonesia
Basa Basa Indonesia

Koper (The Lost Suitcase) inggih punika filem sandhiwara saking Indonésia ingkang dipundamel taun 2006. Filem punika dipunsutradarani Richard Oh ingkang ugi ngayahi minangka panganggit skénario. Ingkang maragani filem punika antawisipun Anjasmara, Maya Hasan, lan Djenar Maesa Ayu. Koper dipunbabar ing surya 31 Agustus 2006.[1][2][3][4][5][6][7]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Ing satunggaling siyang, sagrombolan bégal mbekta mlajar koper ingkang ngandhut arta kathah sanget saking satunggalipun bank. Kadosipun, koper punika dhawah. Ing wanci dalu, Yahya (Anjasmara), salah satunggalipun pegawé andhahan, manggih koper sapinggiripun margi. Sémahipun, ugi tangganipun mracayani bilih koper punika ingkang dipunbekta déning rampok. Nanging Yahya pitados, koper punika dhawah saking montor lan kedah dipunwangsulaken.

Wontenipun koper punika adamel éwahipun pamanggih para tangga teparo. Piyambakipun sedaya sami gadhah pamikiran, temtu wonten perkawis punapa Yahya mbekta koper punika. Réncang-réncang ing kantoripun samanten ugi, dumadakan dados sumanak, kalebet pangarsanipun.

Wasana sawijing dinten, Yasmin ketaman sakit ingkang dangu naté dipunraosaken. Yasmin dumadakan ambruk. Kangmangka anggènipun nulungi kedah mbikak koper kasebat.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Jogja Netpac Asian Film (Competition, 2006)
  • 20th Singapore International Film Festival (Official Selection, 2007)
  • Bangkok International Film Festival (Competition, 2007)
  • Hong Kong Asian Film Festival (Official Selection, 2007)
  • Bite the Manggo Film Festival (Official Selection, 2007)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ The Jakarta Post: Richard Oh: Telling the truth about film kapundhut, 12 Mèi 2017
  2. ^ Indonesia Film Center: Richard Oh kapundhut, 12 Mèi 2017
  3. ^ Google Book: The Lost Suitcase kapundhut, 12 Mèi 2017
  4. ^ IMDB: The Lost Suitcase kapundhut, 12 Mèi 2017
  5. ^ Jakarta Globe: The Sunday Profile: Richard Oh: Writer, Filmmaker and Coffee Shop Philosopher kapundhut, 12 Mèi 2017
  6. ^ NationMultimedia: Koper kapundhut, 12 Mèi 2017
  7. ^ Indosinema: Richard Oh dan Film Berjudul Koper @ indosinema.com kapundhut, 12 Mèi 2017