Alberto Moreno Pérez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alberto Moreno
Alberto Moreno (cropped).jpg
Moreno wektu main kanggo Sevilla ing taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Alberto Moreno Pérez[1]
Tanggal lair (1992-07-05) 5 Juli 1992 (umur 26)
Papan lair Sevilla, Spanyol
Dhuwur 1.71 m (5 ft 7 in)
Posisi main Bek kiri
Katerangan klub
Tim saiki
Sevilla
Angka 18
Karir nom
0000–2011 Sevilla
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2013 Persebaya 49 (7)
2012–2014 Sevilla 45 (3)
2014– Liverpool 60 (3)
Tim nasional
2013–2014 Spanyol U-21 10 (0)
2013– Spanyol 3 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 00:34, 19 Mei 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 00:34, 19 Mei 2016 (UTC)

Alberto Moreno Pérez (pangucap cara Spanyol: [alˈβerto moˈɾeno ˈpeɾeθ]; lair ing Sevilla, Spanyol, 5 Juli 1992; umur 26 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan profésional Spanyol kang main kanggo Liverpool minangka bèk kiwa.[2]

Moreno dadi bagéan saka Tim Nasional Spanyol U-21 kang menangake Kejuwaraan Bal-balan Èropah U-21 ing taun 2013, lan gaé debut ing Timnas senior ing taun kang padha.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Lair ing Sevilla, Andalusia, Moreno miwiti kariré léwat akadhemi ing klub kutha kelairané, Sevilla FC, dhèwèké ngentékaké mangsa pertamane karo Sevilla ing divisi ketelu.[2] Tanggal 8 April 2012 dhèwèké main kang kawitan kanggo tim utama lan uga kalebu debuté ing La Liga, dadi juru main cadhangan ngganténi Manu del Moral ing menit-menit pungkasan wektu Sevilla kalah ing kandhang 0-1 mungsuh Athletic Bilbao.[2]

Pelatih Spanyol, Vicente del Bosque nimbali Moreno kanggé main mbéla negara ing Piala Donya ing Brazil, nanging namanipun mboten kecathet ing dhaftar keputusan akhir.[3] Moreno main ing tim senior Spanyol, ing tigang pertandhingan kanthi debut pertama mengsah Georgia ing wulan Oktober 2013 kanthi kamenangan 2-0.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. title=Alberto Moreno(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  2. a b c d title=Llorente leads Leones to victory(dipunundhuh tanggal 5 Januari 2018)
  3. a b title=Profil singkat Alberto Moreno(dipunundhuh tanggal 12 Januari 2018)