Ahmed Bukhatir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ahmed Bukhatir أحمدعبدرحمن بوخاطر
A31ahmed-bukhatir.jpg
Ahmed Bukhatir tampil ing London, Karajan Manunggal, 2010
Lair Agus R. Sarjono
Jeneng liya Agus R.
Pakaryan Penyanyi, pebisnis, senator
Taun aktif 2000-sapiki
Sana jaringan http://www.bukhatir.org

Ahmed Bukhatir ya iku salah sawijining penyanyi nasyid saka Uni Emirat Arab.[1]

Dhèwèké uga mimpin dhéwé perusahaané ing babagan bisnis. Saliyané iku, dhèwèké uga anggota dhirèksi saka Grup Bukhatir.[2]

Lair[besut | besut sumber]

Ahmed Bukhatir lair ing Sharjah taun 1975.[2] Ing kono uga dhéwéke gedhé lan sinau sakdawaning urip.[1]]]

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Ahmed Bukhatir lulus taun 1999 saka Universitas Al-Ain lan olèh gelar sarjana saka sistem informasi manajemen. Saiki dhèwèké nyambut gawé karo bapaké sajeroning golongan Bukhatir lan kulawargané kawentar lan duwé kontribusi gedhé sajeroning pembangunan negriné.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Dhèwèké wiwit nembang ing taun 1989 lan albumé wis kawentar ing wektu kang sadhéla. Album solo pisanané dirilis wulan November 2001. Saka album Fartaqi lan Samtan duwé tingkat kang dhuwur klawan adole ing pirang-pirang nagara, katambahan album Entasaf Al Lail lan Al Quds Tonadeena kang makarya bareng penyanyi liya.[1]

Umur 14 nasyid pisanané Ahmed direkam déning Syekh saka sawijining pusat Islam ing Sharjah, Ahmed kasurung kanggo nyebaraké nafas-nafas Islam saka swarané. Taun 1993 Ahmed ngedegaké nasyid pisanané ya iku Ya orang Yara, Jilbab lan Ummi lan langsung disambut apik déning masarakat.[3]

Nanging nembé taun 2000 Ahmed nggawe album resmi pisanané "Entasif Al Lail" lan wiwit olèh popularitas saka swarané kanthi nyebaraké syiar Islam marang donya. Sawisé taun 2000 Ahmed nerusaké nggawé lima album kang dirilis taun 2007. Album ketelune "Samtan" kang ana lagu basa Inggris pisanané "Nafas Terakhir" olèh akèh popularitas. Dhèwèké wis mèlu partisipasi ing acara amal, lan pungkasan dhèwèké dadi Aid Acara Muslim ing London 2010.[4]

Umur 27 taun dhèwèké wis bisa konsèr ing Konser Sold kang dirawuhi déning Kulawarga Karajan Uni Emirat Arab.[2]

Ahmed Bukhatirmelu partisipasi sajeroning pirang-pirang konser lan festival. Premiere ing Al Ta'awon Pusat ing Sharjah taun 2002 lan dhèwèké uga partisipasi sajeroning kompetisi Al Quran al kareem ing Um Al Quwein taun 2003 disponsori saka penguwasané dhéwé. Syekh Abdul Rahman AlSudeis ya iku salah sawijining peserta kang kinurmat ing kono.[5]

Salah siji konser gedhé dianakake saka festival Organisasi Amal Sharjah, kang dijenengi "Ketaatane Wong Tuwa" kang dianakake ing Aula Sharjah University taun 2004 lan kanthi katekan Pangeran Makutha lan akèh VIP kepribaden ing jero nagari.[5]

Ahmed Bukhatir entok popularitas ing tlatah Teluk lan donya Arab lan dhèwèké tansah usaha kanggo nyebaraké kabèh pamikir Islam saka ukara-ukara nasyide kang apik lan melodi kang nentremaké lan kinerja dibédakaké.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d [1] Ahmed Bukhatir(diaksés tanggal 12 Agustus 2011)
  2. a b c [2] Ahmed Bukhatir(diaksés tanggal 12 Agustus 2011)
  3. [3] Ahmed Bukhatir(diaksés tanggal 12 Agustus 2011)
  4. [4] Ahmed Bukhatir(diaksés tanggal 12 Agustus 2011)
  5. a b c - Britania Raya/ Ahmed Bukhatir(diaksés tanggal 12 Agustus 2011)