Menyang kontèn

Afritada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Afritada

Top: Chicken afritada on white rice, cooked hamonado-style (with pineapples);
Bottom: Pork afritada
Jeneng liyanéapritada, apretada[1]
AjanganMain dish
Panggonan asalPhilippines
Hawa ajanganhot
Woworan pokokchicken/beef/pork, tomato sauce (or banana ketchup), carrots, potatoes, red and green bell pepper
Panganan sairibmenudo, kaldereta, hamonado, pininyahang manok
Buku masakan: Afritada  Médhia: Afritada

Afritada minangka panganan saka Filipina berbasis Spanyol sing dumadi saka iwak pitik, daging sapi, utawa daging babi sing diolah ing saos tomat nganggo wortel, kentang, lan mrica lonceng abang lan ijo. dipangan karo beras putih lan panganan umum saben dina ing Filipina. Uga bisa digunakaké kanggo masakan panganan laut . [2] [3]

Etimologi[besut | besut sumber]

Jeneng afritada asale saka fritada Spanyol (" goreng "), sing nuduhake langkah kapisan cepakan nalika daging kasebut digorèng sadurungé dicemplungaké ing saos tomat. [4]

Wedharan[besut | besut sumber]

Afritada ing piring

Afritada iku sajian godhogan. Digunakake dhisik karo bawang putih lan bawang bombay, banjur ditambahake daging giling nganti empuk. Sawise daging wis malih coklat, banyu lan tomat dicelupake, banjur dicelupake wortel, kentang lan lada lonceng abang lan lada ijo. Tomat irisan, kacang ijo, kacang polong, utawa kacang buncis uga bisa ditambah. Bisa ditambah ing rasa kanggo uyah, mrica ireng, godhong bay, lan kecap iwak . Campuran kasebut diudhak nganti janganan mateng. Iki dipangan karo sega putih . [5] [2] [6]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "Apretada". Tagalog Lang. Dibukak ing 13 December 2018.
  2. a b Merano, Vanjo. "Chicken Afritada Recipe". Panlasang Pinoy. Dibukak ing 13 December 2018.
  3. Polistico, Edgie (2017). Philippine Food, Cooking, & Dining Dictionary. Anvil Publishing, Incorporated. ISBN 9786214200870.[pranala mati permanèn]
  4. "Afritada, A Famous Filipino Stew". FilStop. Diarsip saka sing asli ing 15 December 2018. Dibukak ing 13 December 2018.
  5. "Chicken Afritada". Kawaling Pinoy. Dibukak ing 13 December 2018.
  6. "Afritada Chicken Recipe". MyFilipnoRecipes. Diarsip saka sing asli ing 15 December 2018. Dibukak ing 13 December 2018.