Adobe Flash Player

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Adobe Flash Player
Adobe Flash Player v11 Icon
Pangembang Adobe Systems (sadurungé déning Macromedia)
Rilis pisanan 1996; 22 taun kapungkur (1996)
Versi rilis terbaru 11.5.502.135
Sistem operasi Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Solaris, BlackBerry Tablet OS, Android, lan Pocket PC
Situs web www.adobe.com/products/flashplayer/

Adobe Flash Player ya iku piranti alus kang gunané kanggo ndelok multimédhia , Rich Internet Applications , lan streaming video lan audio, ing komputer paramban wèb utawa ing piranti mobile kang ndhukung. Flash Player iku nglakokaké SWF file kang bisa digawé Adobe Flash authoring tool, déning Adobe Flex utawa Macromedia liyané lan piranti pihak liyané. Flash Player diciptakaké déning Macromedia lan saiki wis dikembangaké lan didhistribusikaké déning Adobe Systems sawisé akuisisi. Flash Player ndhukung vèktor lan raster grafis, grafis 3D , basa scripting kang ana ing kana diarani ActionScript , lan streaming vidhéo lan audio. ActionScript didhasaraké ing ECMAScript , lan ndhukung kodhe kang orientasiné objèk , lan bisa dibandhingaké karo JavaScript. Flash Player duwé basis panganggo kang wiyar, punjul 90% penetrasi internèt ing komputer kang kagandhèng,[1][2][3] lan kagolong format umum kanggo gamé, animasi, lan GUI kang ana ing kaca wèb. Flash Player uga ana kang bébas dadi Plugin kanggo vèrsi paling anyar saka paramban wèb (kaya ta Internet Explorer , Mozilla Firefox , Opera, lan Safari) ing platform kang dipilih. Google Chrome kaintegrasi juru main sajeroning dhistribusi. Saben vèrsi plugin mau mundur-kompatibel.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Flash Platform Statistics : Penetration by version, Adobe.com
  2. ^ Flash Player Usage Statistics, StatOwl
  3. ^ Flash Player Enterprise Statistics, Adobe.com, study by Forrester Research, based on data from 50,000 corporate clients