Adobe Flash

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Adobe Flash (biyen jenengé Macromedia Flash) ya iku salah sawijining perangkat lunak komputer kang kalebu produk unggulan Adobe Systems. Adobe Flash digunakaké kannggo nggawe gambar vektor utawa animasi gambar. Berkas kang dikasilaké saka piranti iki lunak iki ya iku file extension .swf lan bisa diputar ning penjelajah web kang wis dipasangi Adobe Flash Player. Flash iku migunakaké basa pemrograman jenengé ActionScript kang kawiwitan metu ya iku Flash 5. Sadurungé taun 2005, Flash metukaké déning Macromedia. Flash 1.0 diluncuraké ning taun 1996 sawisé itu Macromedia nuku program animasi vektor kang jenengé FutureSplash. Versi paling akir kang diluncuraké ning pasaran karo migunakaké jeneng 'Macromedia' ya iku Macromedia Flash 8. Ning tanggal 3 Desember 2005 Adobe Systems mengakuisisi Macromedia lan kabehané produké, mula jeneng Macromedia Flash owah dadi Adobe Flash.

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adobe_Flash&oldid=988700"