Ada Apa dengan Cinta? 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Ada Apa dengan Cinta? 2 ya iku sawijining filem Indonésia digawé Mil Productions sing dadi sekuel saka Ada Apa dengan Cinta? sing digawé nalika taun 2002. Filem iki ditontonaké Indonésia wiwit taun 28 April 2016.[1][2] Filem iki isih diparagani paraga film sadurungé, Dian Sastrowardoyo minangka Cinta lan Nicholas Saputra minangka Rangga. Filem iki kasil éntuk 3,6 yuta sing nonton lan dadi film Indonesia kaloro taun 2016 akèh dhéwé. Kajaba iku, kasuksesan iki uga dadi ngluwihi prestasi saka filem kang kawitan.[3]

Lakuné Crita[besut | besut sumber]

Cinta (Dian Sastrowardoyo) sing saiki diwasa wis dadi juragan saka sawijining Café Seni Pop Mini ing Jakarta. Dhèwèké lan grombolan SMA nglipur Karmen (Adinia Wirasti), sing lagi waé mari saka kacanduan narkoba. Milly (Sissy Priscillia) wis omah-omahan karo kanca SMA-né Mamet (Dennis Adhiswara) lan saiki lagi mbobot anak wiwitané, sawenèh iku Maura (Titi Kamal) omah-omahan karo Chris (Christian Sugiono) sing duwé anak cacah 4. Cinta ngumumaké menawa arep lunga preinan menyang Yogyakarta lan menawa dhèwèké wis pacangan karo pacangé Trian (Ario Bayu). Sauntara kuwi, ing Kutha New York, Rangga (Nicholas Saputra) ya iku sing duwé warung kopi (bebarengan) ditemoni déning Sukma (Dimi Cindyastira) kanggo marani ibuné sing mencil ing Yogyakarta, nanging dhèwèké ora gelem. Wusanané, dhèwèké atiné owah lan mutuské kanggo lunga saka New York sawisé kanca-sing uga duwé warung kopi, Roberto (Chase Kuertz) nyakinake menawa dhèwèké kudu mulih menyang Indonesia kanggo ngrampungaké sawijining bab sing perlu kanggo dirampungake.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Media, Kompas Cyber. "AADC? 2, Mengobati Kerinduan pada Rangga dan Cinta Halaman 1". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2018-02-06. 
  2. VIVA, PT. VIVA MEDIA BARU - (2016-04-29). "Hari Pertama Tayang, AADC 2 Ditonton 200 Ribu Orang – VIVA" (ing basa Indonesia). Dijupuk 2018-02-06. 
  3. "Data penonton tahun 2016". filmindonesia.or.id (ing basa Indonesia). Dijupuk 2018-02-06.