2012 (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012
Gambar:2012 Poster.jpg
Poster teater
DisutradaraniRoland Emmerich
DiprodhuseriRoland Emmerich
Mark Gordon
Harald Kloser
Larry J. Franco
Ute Emmerich
Ditulis déningHarald Kloser
Roland Emmerich
Dibintangi
DimusikiHarald Kloser
Thomas Wander
James Seymour Brett (musik tambahan)
SinématografiDean Semler
Dibesut déningDavid Brenner
Peter S. Elliott
Perusahaan
prodhuksi
Centropolis Entertainment
The Mark Gordon Company
Dibabar déningColumbia Pictures
Tanggal metu
  • Novèmber 11, 2009 (2009-11-11) (premiere)
  • Novèmber 13, 2009 (2009-11-13) (Kanada & AS)
  • Novèmber 21, 2009 (2009-11-21) (Jepang)
Suwéné
158 menit
Nagara Amerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$200 juta[1]

2012 nggih punika sesirah filem fiksi ilmiyah pagebluk ingkang kadamel taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Roland Emmerich. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun John Cusack, Amanda Peet, Danny Glover, Thandie Newton, Oliver Platt, Chiwetel Ejiofor, lan Woody Harrelson. 2012 dipundamel déning Centropolis Entertainment kagunganipun Emmerich, lan dipundum déning Columbia Pictures. Pamundhutan gambar kawiwitan ing wulan Agustus 2008 wonten Vancouver, sinaosa èstunipun sampun karancang wonten Los Angeles.[2][3]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Musik[besut | besut sumber]

Musik asli kagem filem punika pakaryanipun Harald Kloser lan Thomas Wander. Adam Lambert saking American Idol menyumbang lagu kagem filem punika lumantar lagu kanthi sesirah Time for Miracles.[8] Musik ing filem punika wonten 24 track, kalebet Fades Like a Photograph anggitanipun Filter lan It's Not The End of The World anggitanipun Kloser lan Wander.[9][10]

Pambabaran[besut | besut sumber]

2012 èstunipun bahde dipunbabar 0 Juli 2009. Titi wanci punika dipunowahi dados 12 November 2009 (13 Nov di AS). Miturut studio, filem punika badhé pinungkasan kagem titi wanci pambabaran ing mangsa katigga, nanging wonten pangowahan nalika pandamelan.[11] Filem punika kababar 11 November 2009.[12][13] Kababar ugi 13 November 2009 wonten Kanada dan Amérikah Sarékat, lan 21 November 2009 ing Jepang.[14] Pambabaran ageng kalaksanan wonten India surya13 November 2009. Ing Britania Raya, sapérang gedhung teater, kadosta Vue Cinemas Islington, nggadhahi titi wanci pambabaran ing bedhug 8:2 dalu (20:12) jumbuh kalian sesirahing gilem.[15][16]

Bebungah[besut | besut sumber]

Pasanggiri Kategori Panampi Kasil
Broadcast Film Critics Association Awards[17] Best Visual Effects Volker Engel, Marc Weigert, Mike Vézina Nominasi
NAACP Image Award[18] Outstanding Supporting Actor in a Motion Picture Chiwetel Ejiofor Nominasi
Outstanding Supporting Actor in a Motion Picture Danny Glover Nominasi
Motion Picture Sound Editors[19] Best Sound Editing – Music in a Feature Film Fernand Bos, Ronald J. Webb Nominasi
Best Sound Editing – Sound Effects and Foley in a Feature Film Fernand Bos, Ronald J. Webb Nominasi
Satellite Awards[20] Best Sound (Mixing and Editing) Paul N.J. Ottosson, Michael McGee, Rick Kline, Jeffrey J. Haboush, Michael Keller Menang
Best Visual Effects Volker Engel, Marc Weigert, Mike Vézina Menang
Best Art Direction and Production Design Barry Chusid, Elizabeth Wilcox Nominasi
Best Film Editing David Brenner, Peter S. Elliot Nominasi
Saturn Awards[21] Best Action/Adventure/Thriller Film 2012 Nominasi
Best Special Effects Volker Engel, Marc Weigert, Mike Vézina Nominasi

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng IMDB business
  2. Siegel, Tatiana (May 19, 2008). "John Cusack set for 2012". Variety. Dijupuk July 14, 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. http://movies.yahoo.com/feature/movie-talk-roland-emmerich-fatwa.html.  |title= ora ana utawa kosong (pitulung)
  4. "Morgan Lily". Variety. August 3, 2008. Dijupuk October 29, 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. a b Simmons, Leslie; Borys Kit (June 2, 2008). "Danny Glover circles 2012". The Hollywood Reporter. Diarsip saka sing asli ing 2008-06-03. Dijupuk July 14, 2008.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  6. Rich, Katey (15 July 2008). "Woody Harrelson Trying To Survive Armageddon". Cinema Blend. Dijupuk 2009-02-03. 
  7. Adler, Shawn (July 14, 2008). "EXCLUSIVE: Woody Harrelson Joins Roland Emmerich’s World-Ending 2012". MTV Movies Blog (MTV). Dijupuk July 14, 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  8. http://www.mtv.com/movies/news/articles/1625467/story.jhtml
  9. http://www.amazon.com/2012-Soundtrack-Various/dp/B002R55IDU
  10. Graser, Mark (September 23, 2009). "Sony readies 'roadblock' for 2012". Variety. Dijupuk 2009-09-29. 
  11. DiOrio, Carl (January 20, 2009). "2012 release date pushed back". Diarsip saka sing asli ing 2009-01-24. Dijupuk January 20, 2009.  Tèks "journalThe Hollywood Reporter" dikiwakaké (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  12. "What Would You Take With You in 2012". 2012preservationlist.net. Dijupuk 2009-11-12. 
  13. "2012 (2009) - Release dates". IMDB.com. Dijupuk 2009-11-10. 
  14. "2012 Worldwide Release Dates". sonypictures.com. Dijupuk 2009-11-12. 
  15. http://www.myvue.com/cinemas/film_info_detail.asp?SessionID=&cn=1&ci=31&ln=1&fi=9537
  16. "Programme Search". firstmedia.com. Dijupuk 2016-10-18. 
  17. "The 15th Annual Critics Choice Movie Awards". Broadcast Film Critics Association Awards. Dijupuk June 30, 2011. 
  18. "The 41st NAACP Image Awards". NAACP Image Award. Diarsip saka asliné ing 18 July 2011. Dijupuk June 30, 2011. 
  19. "2010 Golden Reel Award Nominees: Feature Films". Motion Picture Sound Editors. Diarsip saka asliné ing 16 July 2011. Dijupuk June 30, 2011. 
  20. "Satellite Awards Announce 2009 Nominations". Filmmisery.com. November 29, 2009. Dijupuk June 30, 2011. 
  21. Miller, Ross (February 19, 2010). "Avatar Leads 2010 Saturn Awards Nominations". Screenrant.com. Diarsip saka asliné ing 3 July 2011. Dijupuk June 30, 2011. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]