Adam Lambert

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adam Lambert
Adam Lambert at the 2010 SAG Awards.jpg
Lambert sings The Star Spangled Banner at Marine Corps Air Station Miramar, May 8, 2009
Pratélan latar wuri
Jeneng lairAdam Mitchel Lambert
SakaSan Diego, California, U.S.
GénrePop, alternative, rock[1]
PakaryanSinger-songwriter
Aktor
PirantiVokal
Mangsa akarya1992–sekarang
LabèlRCA/19 Recordings
Sana jaringanwww.AdamOfficial.com

Adam Mitchel Lambert (lair 29 Januari 1982; umur 37 taun), penyanyi, penulis tetembangan, aktor saka San Diego, Kalifornia, ning sasi Mèi 2009, dhèwèké dadi juara kang kaping loro American Idol.[2][3] Dhèwèké lair ning Indianapolis, Indiana, ibuné nyambut gawé dadi désainer interior lan bapané program manajer, Lambert gedhé ning kalangan Yahudi.[3] Bakat musiké terasah amarga Lambert sok nembang ning acara-acara kaagamaanné.[3]

Awit umur 10 taun Lambert wus ngenal dunya panggung teater.[3] Dhèwèké wus meluni macem-maceming kasting kanggo mainaké peran teater kaya ta YOU'RE A GOOD MAN, lan CHARLIE BROWN.[3]

Ora namung dadi aktor teater, Lambert uga nyambi dadi vokalis band rock kang diwangun déning Lambert, The Citizen Vein.[3] Awit taun 2004 Lambert kanthi rutin tampil ning Upright cabaret lan The Zodiac Show kang diproduseri déning Carmit Bachar saka Pussycat Doll.[3] Karir musik internasionalé kang dimulai nalika Lambert meluni audisi AMERICAN IDOL mangsa kaping wolu ning California.[2] Nalika audisi, Lambert nyanyikake tetembangan andeuweni Queen, Bohemian Rhapsody lan Rock With You.[3]

Musikalitasé diinspirasi déning para musisi Madonna, Queen, Michael Jackson, Aero Smith, David Bowie, lan Led Zeppelin.[3] Ning penampilané kaping pituné, Lambert nembangaké tetembangan Black or White milik Michael Jackson lan olih atur sapala kang meriah saka Paula Abdul, Randy Jackson, lan Kara Dioguardi, meski Simon Cowell nyeyek Lambert kang dianggep 'berlebihan'.[3]

Sawisé dadipemenang juara kaping loro AMERICAN IDOL, Lambert wiwit ngebrak dunya hiburan karo hit-hit single kaya ta No Boundaries.[3] Ora namung iku, panampilanné ning AMERICAN IDOL liwat tetembanga kang dinyanyikaké kanthi versiné dhéwé kang bisa nduduki tangga lagu tenar ning Amérika.[3]

Albumé kang pisanan, For Your Entertainment, dirilis ning taun 2009 olih atur sapala kang luar biyasa saka masarakat.[3] Amarga tetembangan iku, dhèwèké dikontrak kanggo nyerat soundtrack filem 2012.[3] Lambert ya iku artis enom saka Amérika pisan kang ora isin ngakuni maring masarakat amarga orientasi seksualé.[3] Foto ciumané karo priya sempet nyebar ning masarakat lan olih tanggepan kang warna-warna.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. http://www.allmusic.com/artist/p1152615
  2. a b berita adam lambert dipununduh tanggal 10 Juli 2011
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p biografi Adam Lambert dipununduh tanggal 10 Juli 2011