UNIFIL

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Markas UNIFIL, ing taun 1981
UNIFIL Deployment Augustus 2011
UNIFIL Sisu Pasi ing salju, cerak tapel wates Israel ing Lebanon Kidul, 1998

United Nations Interim Force in Lebanon, utawa UNIFIL, diwangun déning Perserikatan Bangsa-Bangsa, kanthi Resolusi Dewan Keamanan PBB 425 lan 426 tanggal 19 Maret 19, 1978, kanggo mesthèkaké pemunduran pasukan Israel saka Lebanon, ndandani kedamaian lan keamanan international, lan mbantu Pamaréntah Lebanon mbenakaké kakuwasané.[1] Pasukan UNIFIL kang pisanan teka ing Libanon tanggal 23 Maret, 1978; pasukan iki dialihaké saka operasi PBB liyané kang tugas ing tlatah sakubengé (utamané saka UNEF lan UNDOF).[1]

Jroning Perang Libanon 1982, posisi PBB diserbu utamané déning pasukan de facto kang dipimpin déning Saad Haddad. Pasukan iki minangka pasukan asli Libanon kang dibantu déning Angkatan Pertahanan Israel IDF.[2] Jroning mangsa pendhudhukan, fungsi UNIFIL utamané mung nyedhiakaké bantuan kamanungsan.[2] Wiwit taun 1985, Israel ngurangi {scaled back) posisi tetepé ing Libanon, senajan prosess iki ditandai nganggo serangan-serangan kilat lan pemboman, kayadéné ing Operasi Tanggung Jawab taun 1993 lan Operasi Murka taun 1996. Ing taun 1999, Israel mundur total, kang rampung ing taun 2000 lan marakaké UNIFIL nuli bisa mujudaké tugas-tugas militeré. Pamaréntah Libanon nyatakaké yèn tlatah Shebaa farms minangka teritori Libanon,senajan PBB nganggep kuwi ing njabané wilayah Libanon. Pamaréntah Libanon nganggep yèn dhébat bab iki mènèhi (hak) kanggo sanksi hukum tumrap kelompok bersenjata anti-Israeli ing Libanon (senajan PBB sacara resmi nyatakaké yèn Israel wis mundur kabèh saka tlatah kang dikuwasani sawisé perang 1973). Dewan Keamanan PBB wis merlèng (memperpanjang) mandat UNIFIL nganti tanggal 31Agustus, 2008.[3]

Mandat[sunting | sunting sumber]

UNIFIL ditugasi kanggo nggayuh sasaran-sasaran:

  • Mesthèkaké pemunduran pasukan Israel saka Libanon kidul
  • Mulihaké perdamaian lan keamanan international
  • Bantu Pamaréntah Libanon kanggo mbenakaké kakuwasané

Mandat mau adhedhasar resolusi PBB:





Negara Penyumbang Pasukan[sunting | sunting sumber]

Negara-negara kasebut ing ngisor iki mèlu nyumbang pasukan aktif, utawa mènèhi rupa-rupa bantuan. Negara kanthi aksara kandel minangka bagéan saka pasukan UNIFIL kang wiwitan/asli.

Negara kakuwatan Pasukan (kira-kira*) Peran
Belgia 394[7][8] sapu ranjau, kasehatan lan tim rekonstrucsi [8]
Brunei 100[9][10]
Bulgaria 160[11]
China 1,000[12][13] 200 insinyur ing Libanon ngresiki ranjau [14]
Denmark 50[7][15] 2 kapal patroli pelindhung pasukan kanggo kontingèn Jerman
Finlandia 250[7][16] rekonstruksi dalan, kreteg lan infrastruktur liyané [17]
Perancis 2,000[18][19] pasukan dharat klebu 13 tank Perancis Leclerc;[20] kanggo nglindhungi pasukan dharat UNIFIL nganti Februari 2007.[21]
Tambahan, kapal Angkatan Segara Perancis kanthi 1,700 personil digelar sakubengé Libanon ing Opération Baliste, lan operasi UNIFIL.
Jerman 2,400[22][23] kapal Angkatan Segara Jerman kanggo njaga pantai Libanon lan nyegah penyelundupan senjata [22][23]
Ghana 650[24]
Yunani 176-196 Elli-class frigate, HS Kanaris, patroli nyegah penyelundupan senjata [25]
India 672[26][24]
Indonesia}} 1,000[27][28] pasukan tempur, unit zeni lan ahli logistik [27]
Irlandia 150[17][29] perlindhungan kanggo pasukan Finlandia [17]
Italia 2,500[30] pasukan dharat; wiwit Februari 2007[31]
Korea Kidul 350[32][33] Pasukan Infantri lan tim medis. Tugas pengamanan ing tlatah Tyre.[34] Medical aid for local people.
Malaysia 360[35][36] Administratif(200) lan tim patroli reaksi cepet (160; klebu komando lan pasukan khusus);
Nepal 850[37][38] batalyon infantri [37][38]
Walanda 150[39] 1 Karel Doorman class frigate[39]
Norwegia 100[39][40] Kapal AL Norwegia kanggo ngamanké pantai Libanomn lan nyegah penyelundupan[39]
Polandia 500[41][7]
Portugal 140[42] engineering unit
Rusia 400[23][43] mbangun infrastruktur [23]
Slovakia 6 Tim medis
Spanyol 1,000[18][44] anti ranjau lan ngresiki pantai [45]
Swedia 40[7][46] 1 Korvet klas Göteborg
Turki 495[47] unit zeni mbangun kreteg kang rusak lan dalan; Fregat Turki patroli pantai Libanon[47]
Ukraina 1[24]
Total 13,817

* Cacah kang bener durung bisa dikonfirmasi.

Pemimpin UNIFIL[sunting | sunting sumber]

Utusan Sekretaris Jendral PBB kanggo Libanon Kidul[sunting | sunting sumber]

Wiwit Nganti Jeneng Negara
Maret 1978 Jean Cuq Perancis
2000 15 Januari 2001 Rolf Goran Knutsson Swedia
15 Januari 2001 April 2005 Staffan de Mistura Swedia
April 2005 Saiki Geir Pedersen Norwegia

Komandan Pasukan[sunting | sunting sumber]

Wiwit Nganti Jeneng Negara
Maret 1978 Februari 1981 Emmanuel A. Erskine Ghana
Februari 1981 Mei 1986 William Callaghan Irlandia
Juni 1986 Juni 1988 Gustav Hägglund Finlandia
Juli 1988 Februari 1993 Lars-Eric Wahlgren Swedia
Februari 1993 Februari 1995 Trond Furuhovde Norwegia
April 1995 1 Oktober 1997 Stanislaw Franciszek Wozniak Polandia
Februari 1997 September 1999 Jioje Konousi Koronte Fiji
30 September 1999 1 Desember 1999 James Sreenan Irlandia
16 November 1999 15 Mei 2001 Seth Kofi Obeng Ghana
15 Mei 17 Agustus 2001 Ganesan Athmanathan India
17 Agustus 2001 17 Februari 2004 Lalit Mohan Tewari India
17 Februari 2004 2 Februari 2007 Alain Pellegrini Perancis
2 Februari 2007 Saiki Claudio Graziano Italia

Komandan Gugus Tugas Maritim[sunting | sunting sumber]

Wiwit Nganti Jeneng Negara
September 2006 16 Oktober 2006 Giuseppe De Giorgi Italia
16 Oktober 2006 Maret 2007 Andreas Krause Jerman
Maret 2007 September 2007 Karl-Wilhelm Bollow Jerman
September 2007 Saiki Christian Luther Jerman


Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b "Extracts relating to Article 98 of the Charter of the United Nations: Supplement No 5 (1970 - 1978)" (PDF). Repertory of Practice of United Nations Organs. United Nations. pp. §275–279. http://untreaty.un.org/cod/repertory/art98/english/rep_supp5_vol5-art98_e.pdf#pagemode=none. Retrieved 2006-08-06.
  2. ^ a b "Extracts relating to Article 98 of the Charter of the United Nations: Supplement No 6 (1979 - 1984)" (PDF). Repertory of Practice of United Nations Organs. United Nations. pp. §185–§199. http://untreaty.un.org/cod/repertory/art98/english/rep_supp6_vol6-art98_e.pdf. Retrieved 2006-08-06.
  3. ^ http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=23593&Cr=lebanon&Cr1=
  4. ^ United Nations Security Council extends UN force in Lebanon until 31 July, unanimously adopting Resolution 1655 (2006) Retrieved on 2006-08-12
  5. ^ United Nations Security Council extends United Nations force in Lebanon, unanimously adopting Resolution 1697 (2006) Retrieved on 2006-08-12
  6. ^ United Nations Security Council calls for end to hostilities between Hizbollah, Israel, unanimously adopting Resolution 1701 (2006) Retrieved on 2006-08-12
  7. ^ a b c d e Asian Tribune U.N. Force Looks More European, Less Multinational Accessed September 14, 2006
  8. ^ a b Komunikasi Expatica Loro jendral Belgia tugas ing Libanon [1] Accessed September 14, 2006
  9. ^ Brudirect.com News Brunei Troops To Join Malaysia In Lebanon Accessed September 14, 2006
  10. ^ Daily Express Accord on Trans-Borneo Highway Accessed September 14, 2006
  11. ^ Naharnet Bulgaria Approves Sending 160-Crew Frigate to Lebanon Accessed September 30, 2006
  12. ^ MonstersandCritics.com Lebanon latest hotspot as China deploys peacekeepers Accessed September 14, 2006
  13. ^ Haaretz China to send as many as 1,000 peackeeping troops to Lebanon Accessed September 14, 2006
  14. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng H
  15. ^ Danish Navy 2 missilfartøjer men ingen korvet til Libanon Accessed October 2, 2006
  16. ^ Helsingin Sanomat President approves Lebanon force Accessed September 14, 2006
  17. ^ a b c Herald Tribune Ireland to deploy 150 troops to United Nations force in Lebanon Accessed September 14, 2006
  18. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng A
  19. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng B
  20. ^ Associated Press French Tanks Give Teeth to U.N. Force Accessed September 14, 2006
  21. ^ Forbes France in Lebanon: the strength of hesitation Accessed September 14, 2006
  22. ^ a b MonstersandCritics.com Germany sends troops to Lebanon Accessed September 14, 2006
  23. ^ a b c d China Daily Germany oks Lebanon mission Accessed September 14, 2006
  24. ^ a b c Raw Story Media, Inc. UN opens meeting on Lebanon troops Accessed September 14, 2006
  25. ^ "Greece begins its peacekeeping drive in Lebanon: Frigate has orders to fire if need be", Kathimerini, 2006-09-09. 
  26. ^ IndianMuslims.info India to keep existing troops in UNIFIL for 'time being' Accessed September 14, 2006
  27. ^ a b Raw Story Media, Inc. Indonesian soldiers off to Lebanon in late September Accessed September 14, 2006
  28. ^ Helsingin Sanomat Indonesian leader praises Finns for contribution to Aceh peace process Accessed September 14, 2006
  29. ^ The Irish Times 150 Irish troops to join UN interim force in Lebanon Accessed September 14, 2006
  30. ^ Italian Army[2] Accessed April 3, 2007
  31. ^ ANSA Peacekeepers need political support Accessed September 14, 2006
  32. ^ Jung, Sung-ki. "Peacekeeping Unit for Lebanon Created", Korea Times, Korea Times, June 21, 2007. diaksès tanggal August 31. 
  33. ^ "South Korean troops arrive in Lebanon to join UN peacekeepers", The Associated Press, Haaretz, Israel News, July 19, 2007. diaksès tanggal August 31. 
  34. ^ Korea Picks Site for Military Camp in Lebanon, Korea Times. Korea Times, April 6, 2007, Retrieved on August 31, 2007.
  35. ^ Bernama.com[3]
  36. ^ Malaysia's Prime Minister's Office[4]
  37. ^ a b Islamic Republic News Agency Nepal to send 850 troops to war torn Lebanon Accessed September 14, 2006
  38. ^ a b PeaceJournalism.com Annan Ends his Visit to Beirut after Touring War-Ravaged South Lebanon Accessed September 14, 2006
  39. ^ a b c d Netherlands Ministry of Defence NEDERLANDS MARINESCHIP NAAR LIBANON Accessed October 2, 2006
  40. ^ Sending MTBs Accessed October 2, 2006
  41. ^ Raw Story Media, Inc. Poland to boost Lebanon UNIFIL force to 500 troops Accessed September 14, 2006
  42. ^ Naharnet Portuguese UNIFIL Troops to Head to Lebanon Next Week Accessed October 28, 2006
  43. ^ Syrian Arab News Agency Russia Sends 1200 Soldiers to Lebanon Accessed September 14, 2006
  44. ^ People's Daily Online Spanish troops hope to help speed up Israeli withdrawal from Lebanon Accessed September 14, 2006
  45. ^ Daily Star Western envoys discuss deployments to UNIFIL Accessed September 14, 2006
  46. ^ Swedish armed forces HMS Gävle på väg søderut Accessed October 2, 2006
  47. ^ a b Turkish Weekly The Turkish UNIFIL Troops Set off for Lebanon Accessed November 9, 2006

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab UNIFIL ing Wikimedia Commons.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=UNIFIL&oldid=884703"