Teletubbies

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teletubbies
Teletubbies.png
Saka kiri: Dipsy, Laa Laa, Po, lan Tinky Winky
Format Télévisi anak
Sing gawé Anne Wood
Andrew Davenport
Sing ngrancang Ragdoll Productions untuk BBC Television
Paraga Dave Thompson
Mark Heenehan
Simon Shelton
John Simmit
Nikky Smedley
Pui Fan Lee
Narator Tim Whitnall
Toyah Willcox
Eric Sykes
Lagu pambuka Teletubbies say "Eh-oh!"
Negara Flag of the United Kingdom
Basa Inggris
Gunggung épisode 365 (List of episodes)
Prodhuksi
Produser eksekutif David G Hiller
Vic Finch
Durasi 25 menit
Siaran
Saluran asli Flag of the United Kingdom BBC
Flag of the United States PBS Kids
Tayang perdhana 31 Maret 1997 (1997-03-31) – 5 Januari 2001 (2001-01-05)

Teletubbies iku sawijining sérial télévisi BBC kanggo bocah balita sing diprodhuksi déning Ragdoll Productions antara taun 1997 nganti 2001. Sérial ini diciptakaké déning Anne Wood CBE lan Andrew Davenport. Sérial TV iki perkara 4 mahluk jaba bumi sing jenengé Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, lan Po. Teletubbies terdiri atas 365 episode dengan waktu tayang 24 menit per episode. Sérial iki naté ditayangaké ing Indonésia.

Jenengé para paraga

  • Tinky Winky iku Teletubby lanang sing tuwa dhéwé. Warnané ungu mawa bentuk segitiga ing sirahé. Barang klangenané yaiku tas tangan.
  • Dipsy, iku Teletubby lanang sing warnané ijo. Barang klangenané yaiku topi mawa corak ireng putih. Nduwé bentuk garis lurus ing dhuwuré sirahé.
  • Laa-Laa, iku Teletubby wadon sing warnané kuning. Klangenané dolanan bal. Dhèwèké nduwé bentuk spiral ing dhuwuré sirahé.
  • Po, iku Teletubby wadon sing warnané abang, dhèwèké sing cilik dhéwé. Klangenané dolanan skuter. Dhèwèké nduwé bentuk lingkaran ing sirahé.

Kontroversi

Teletubbies dianggep nyengkuyung homoseksual amarga jenengé Tinky Winky sing kaya wong wadon: wernané ungu, senengané nyangking tas lan wujud segi telu ing sirahé mujudaké pralambang kaunggulané 'gay'.[1]

Siaran TV

Referensi

Pranala jaba

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teletubbies&oldid=398836"