BBC

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo British Broadcasting Corporation

BBC iku cekakan saka The British Broadcasting Corporation, yaiku stasiun radio lan télévisi pamaréntah Britania Raya. BBC uga nyedyaké siaran warta ing internèt. BBC didegaké ing taun 18 Oktober 1922 lan didadèkaké perusahaan pamaréntah ing taun 1927. BBC iku stasiun radio lan televisi sing gedhé dhéwé sadonya.

Layanan televisi BBC ing Britania antara liya arupa BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four, saluran warta BBC News 24, lan loro saluran kanggo bocah cilik, CBBC sarta CBeebies. BBC One lan Two bisa ditampa kanthi transmisi analog déné sisané digital. BBC uga nglola sawijining stasiun kang dikhususaké kanggo pulitik, yakuwi BBC Parliament, kang nyuguhaké warta Parlemèn Britania, Parlemèn Skotlandia, Parlemen Eropah sarta Senat Amérika Sarékat.

Operasi BBC dilakokaké déning BBC Worldwide kalebu saluran televisi internasionalé kayata BBC World, BBC Prime, BBC America, BBC Canada lan BBC Japan.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab BBC ing Wikimedia Commons.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=BBC&oldid=870119"