Internèt

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sambungan sing ana rerangkèn Internet

Manut basané, internèt (cekakan saka tembung 'inter-network') iku artiné rerangkèn komputer sing kaubung ngliwati sawetara rerangkèn. Déné, nalika Internet (aksara 'I' murda/gedhé) iku artiné sistem komputer umum, sing kaubung ing tlatath global lan migunakaké TCP/IP dadi protokolé kanggo ijol-ijolan pakèt (packet switching communication protocol). rerangkèn internèt sing paling gedhé dijenengi Internet. Cara ngubungaké rerangkèn kanthi tatacara kaya mangkéné iku dijenengî internetworking.

Lairé Internet[sunting | sunting sumber]

Rerangkèn pusat sing nggawé Internèt diwiwti ing taun 1969 sing disebut ARPANET. ARPANET iki dibangun déning ARPA (United States Department of Defense Advanced Research Projects Agency). Sawetara panalitèn kawitan sing disumbangaké déning ARPANET klebu tatacara rerangkèn tanpa-pusat (decentralised network), teori queueing, lan ijol-ijolan paket (packet switching).

Ing 1 Januari 1983, ARPANET ngijoli protokol rerangkèn pusaté, seka NCP menyang TCP/IP. Iki dadi wiwitaning Internet kaya sing kita sawrungi saiki.

Ing udakara taun 1990-an, Internet sumrambah lan nyambungaké jaringan-jaringan komputer sing ana

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Internèt&oldid=868199"