Région ing Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo de la République française.svg

Artikel iki bagéan saka seri bab:
Pamérangan Administratif Prancis

(klebu: Region jaban rangkah)

(klebu: Departemen jaban rangkah)

Komunitas kutha
Komunitas Aglomerasi
Komunitas komun
Klompok ''Aglomerasi'' anyar

Associated communes
Municipal arrondissements

"Kolèktifitas jaban rangkah"
Sui generis kolèktifitas
"Negara jaban rangkah"
Teritori jaban rangkah
Pulo Clipperton

Prancis kapérang dadi 26 regions utawa basa Rancis: régions, 21 dumunung ing dharatan metropolitan Prancis, siji ing pulo Korsika, lan papat ing jaban rangkah. Region-region ing dharatan Prancis banjur dipérang manèh jroning siji nganti wolu department utawa département.

Karakteristik umum[sunting | sunting sumber]

Ing metropolitan Prancis (ora klebu Korsika), rata-rata wewengkon region kuwi jembaré 25,809 km², kira-kira saproliman jembaré rata-rata negara bagéan ing Amérika Sarékat, lan mung 4% saka jembaré rata-rata wewengkon provinsi ing negara Kanada, nanging 15% luwih amba saka rata-rata negara bagéan ing Jerman, lan 67% luwih amba saka rata-rata wewengkon region ing Inggris.

Ing taun 2004, rata-rata cacahing pedunung ing region Prancis 2,329,000, kurang sethithik saka setengahing rata-rata pedunung ing region Inggris, luwih sethithik saka setengahing rata-rata pedunung ing negara bagéan Amérika Sarékat, lan telungprapat saka rata-rata pedunung ing negara bagéan Jerman, nanging luwih saka pingpidhoné rata-rata pedunung ing provinsi Kanada.

Région[sunting | sunting sumber]

  1. Alsace
  2. Aquitaine
  3. Auvergne
  4. Basse-Normandie
  5. Bourgogne
  6. Bretagne
  7. Centre
  8. Champagne-Ardenne
  9. Korsika (status khusus)
  10. Franche-Comté
  11. Haute-Normandie
  1. Île-de-France
  2. Languedoc-Roussillon
  3. Limousin
  4. Lorraine
  5. Midi-Pyrénées
  6. Nord-Pas-de-Calais
  7. Pays de la Loire
  8. Picardie
  9. Poitou-Charentes
  10. Provence-Alpes-Côte d'Azur
  11. Rhône-Alpes
Peta pamérangan administratif Prancis miturut région

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Région-région Perancis Bendera Perancis

Alsace | Aquitaine | Auvergne | Bourgogne | Bretagne | Centre | Champagne-Ardenne | Franche-Comté | Île-de-France | Korsika | Languedoc-Roussillon | Limousin | Lorraine | Midi-Pyrénées | Nord-Pas-de-Calais | Basse-Normandie | Haute-Normandie | Pays de la Loire | Picardie | Poitou-Charentes | Provence-Alpes-Côte d'Azur | Rhône-Alpes

Region jaban rangkah: Guadeloupe | Guyana Perancis | Martinique | Reunion