Perang Salib Katelu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
1099jerusalem.jpg
Seri Perang Salib
Perang Salib Kapisan
Perang Salib Rakyat
Perang Salib Jerman, 1096
Perang Salib 1101
Perang Salib Kaloro
Perang Salib Katelu
Perang Salib Kapapat
Perang Salib Albigensian
Perang Salib Anak-anak
Perang Salib Kalima
Perang Salib Kaenam
Perang Salib Kapitu
Perang Salib Gembala
Perang Salib Kawalu
Perang Salib Kasanga
Perang Salib Lor

Perang Salib Katelu (11891192), uga dikenal minangka Perang Salib Para Raja, yaiku perang antarane para raja ing Eropa kanggo rerebutan Tanah Suci saka Shalahudin Al-Ayyubi ing Perang Salib.

Sawise Perang Salib Kapindho, dinasti Zengid kang kasil nguwasani Suriyah katutan geger karo Mesir pimpinan dinasti Fatimiyah, kang dipungkasi kanthi dadi sijine Mesir lan Suriyah ing pimpinan Shalahudin Al-Ayyubi. Shalahudin Al-Ayyubi banjur nggunakake kuwasane kanggo ngrebut Yerusalem nalika taun 1187. Perang Salib katelu iki dipimpin dening para raja Eropa, kayata : Friedrich I Barbarosa saka Jerman, Richard I Lionheart saka Inggris lan Phillip II saka Prancis. Nanging ing jerone para raja mau ana perkara, banjur Friedrich mati kelep, Richard dicekel (diculake sawise dibayar kanthi larang), nanging Phillip cepet-cepet mbalik ing Prancis kanggo ngrebut Inggris sasuwene Richard disandra.