Shalahuddin al Ayyubi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Salahuddin Al-Ayyubi
Sultan Mesir lan Suriah
caption
Lukisan artistik Shalahuddin
Mréntah 1174 M. – 4 Maret-1193 M.
Dipunnobataken 1174 M.
Nami jangkep Salah al-Din Yusuf Ibn Ayyub
Miyos 1138 M. ing Tikrit, Irak
Tilar donya 4 Maret-1193 M. ing Damaskus, Syria
Dipunsarèkaken Masjid Umayyah, Damaskus, Suriah
Pendahulu Nuruddin Zengi
Pangganti Al-Aziz
Dinasti Ayyubiyyah
Bapa Najmuddin Ayyub
Timur Tengah (1190 M.). Tlatah kakuwasan Shalahuddin (werna abang); Tlatah kang direbut déning wadyabala salib 1187-1189 (werna jambon). Werna ijo enom nandhakaké tlatah wadyabala salib kang tetep manggoni nganthi tilar donyané Shalahuddin

Salahuddin Ayyubi utawa Saladin utawa Salah ad-Din (basa Arab: صلاح الدين الأيوبي, Kurdi: صلاح الدین ایوبی) (Sho-lah-huud-din al-ay-yu-bi) (c. 1138 - 4 Maret 1193), panjenengané iku priyayi jéndral lan pajuwang muslim Kurdi saka tlatah Tikrit (dhaérah Lor Irak saiki)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  • Alan K. Bowman, Egypt After the Pharaohs: 1986

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]



Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Shalahuddin al Ayyubi ing Wikimedia Commons.