Sultan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sultan (Basa Arab: سلطانSulṭān, dipocapaké [ˈsulˈtˤɑːn]) iku lumrah digunakaké ing karajan sing migunakaké sistem kasultanan. Tembung "sultan" dijupuk seka basa Arab sing maknané "kakuwatan", "wewenang", "panguwasan", lan "kasewenang-wenangan"(dictactorship). Gelar iki digunakaké ing sadéngah papan kanthi arti béda-béda.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Gelar sultan iki digunakaké kanthi tumemen nalika sesebutan khalifah wus ora digunakaké manèh ing sistem politik Islam, utamané ing jaman wangsa Abasiyyah. Ing sabanjuré diterusaké nganti tekan kasultanan Ottoman ing Turki. Islam sing sumrambah ing sadéngah negara dadi jalaran tembung sultan iki sumebar ing sistem politik ing karajan-karajan anyar sing panguwasané muslim.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sultan&oldid=875483"