Perang Salib Albigensian

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
1099jerusalem.jpg
Seri Perang Salib
Perang Salib Kapisan
Perang Salib Rakyat
Perang Salib Jerman, 1096
Perang Salib 1101
Perang Salib Kaloro
Perang Salib Katelu
Perang Salib Kapapat
Perang Salib Albigensian
Perang Salib Anak-anak
Perang Salib Kalima
Perang Salib Kaenam
Perang Salib Kapitu
Perang Salib Gembala
Perang Salib Kawalu
Perang Salib Kasanga
Perang Salib Lor

Perang salib kalima (1218-1221) diumumaké déning Paus Innocentius lan Konzil Lateran IV, sing uga netepaké undang-undang inquisisi lan pirang-pirang aturan anti yahudi. Kanggo ngentukaké manèh ngawasi pasukan salib, jabatan raja Yerusalem digantèkaké dening wakil Paus. Jabatan “raja Yerusalem” iki mung “formalitas idealis”, tanpa kakuasaan sejatiné, amarga de facto Yerusalem wés dirébut manèh déning al-Ayubi.[1][2]


Referensi[sunting | sunting sumber]