Perang Salib Rakyat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
1099jerusalem.jpg
Seri Perang Salib
Perang Salib Kapisan
Perang Salib Rakyat
Perang Salib Jerman, 1096
Perang Salib 1101
Perang Salib Kaloro
Perang Salib Katelu
Perang Salib Kapapat
Perang Salib Albigensian
Perang Salib Anak-anak
Perang Salib Kalima
Perang Salib Kaenam
Perang Salib Kapitu
Perang Salib Gembala
Perang Salib Kawalu
Perang Salib Kasanga
Perang Salib Lor

Perang Salib Rakyat yaiku bagian saka Perang Salib Kapisan lan mandek kira-kira enem wulan saka April tekan Oktober 1096 [1]. Perang iki uga dikenal minangka Perang Salib Petani. Dipimpin déning Walter the Penniless lan Peter the Hermit, pasukan tentara kasebut dikalahaké déning pasukan tentara Seljuk ing ngisor pimpinan Kilij Arslan [2].

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]